Un cop tancat el procés de consulta pública prèvia de l’Avantprojecte de llei de prevenció i gestió de residus i d’ús eficient dels recursos, l’avantprojecte entra en una nova fase. Durant aquest mes d’octubre, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) convoca cinc sessions territorials –a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Manresa– adreçades al món local i a professionals del sector. Al novembre, se celebraran dues sessions adreçades al món empresarial de producció i de gestió de residus. Per poder participar en aquest procés en qualsevol de les set sessions cal fer una inscripció dins del portal Participa de la Generalitat.
 
La futura Llei de prevenció i gestió de residus i d’ús eficient dels recursos ha de permetre alinear les polítiques que Catalunya haurà d’emprendre en els propers anys amb les que estableix la Unió Europea en matèria d'economia circular i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. Al mateix temps, la nova legislació haurà de suposar una revisió de les estratègies de prevenció i gestió de tots els residus, així com dels aspectes competencials i de responsabilitat en aquesta matèria, per integrar i coordinar aquests àmbits.
 
A més, haurà de servir per reforçar els instruments associats a la gestió de residus –com ara la fiscalitat i els mecanismes de responsabilitat ampliada del productor– i habilitar-ne de nous, si s'escau, i per ampliar les mesures d’optimització administrativa i de transparència en la gestió.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 89