• El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública participa en la fira Municipàlia amb una xerrada sobre el desplegament de la fibra òptica neutra
  • La Generalitat, a través de la Secretaria d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, organitza un estand amb informació per als ens locals i diferents xerrades

 

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública participa en la 20a edició de la fira Municipàlia de Lleida, que es fa entre els dies 22 i 24 d’octubre, per exposar el projecte de desplegament de fibra òptica del Govern que permetrà connectar totes les comarques de Catalunya aquest 2020. Amb una aportació de 16,5 MEUR, el Govern ha aprovat estendre 382 km nous de fibra òptica de la Generalitat per connectar 49 nous municipis i 43 polígons industrials més, arreu del país. Es compleix així el compromís de tenir les capitals de comarca connectades el 2020.

La participació es farà a través de conferències i material de difusió per ajuntaments i administracions locals.

La Fira internacional d’equipaments municipals és un referent en solucions per a les administracions pel que fa a àrees d’equipaments, serveis urbans municipals, medi ambient i tractament de residus, entre d’altres. És el punt de trobada dels responsables d’administracions, tècnics municipals i empreses per intercanviar experiències i trobar solucions per millorar la gestió i el progrés dels seus municipis i ciutats.

Actualment, la Generalitat compta amb punt de connexió a 29 capitals de comarca. Un cop realitzats els treballs, el Govern garanteix l’arribada de la fibra òptica a les 13 capitals de comarca restants: Banyoles (Pla de l’Estany), El Pont de Suert (Alta Ribagorça), El Vendrell (Baix Penedès), Falset (Priorat), Gandesa (Terra Alta), Les Borges Blanques (les Garrigues), Moià (Moianès), Montblanc (Conca de Barberà), Puigcerdà (Baixa Cerdanya), Solsona (Solsonès), Sort (Pallars Sobirà), Valls (Alt Camp) i Vielha (Val d’Aran).

Aquests treballs no només tindran impacte en les capitals de comarca, sinó també en 36 municipis més que hi ha al seu pas i que també quedaran connectats amb fibra òptica. A més, el Govern preveu també connectar 43 nous polígons industrials d’arreu del país. S’assolirà així el total de 386 polígons connectats, el que representa un 20% del total.

El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.