El Govern de la Generalitat de Catalunya condemna el feminicidi d’una dona a Castellbisbal (Vallès Occidental), presumptament a mans de la seva parella, i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima. L’home ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra.

Per aquesta causa, avui a les onze del migdia, l’Institut Català de les Dones convoca un minut de silenci en senyal de dol i condemna davant la seva seu a Barcelona (Pl. Pere Coromines 1) i les 4 seus territorials a Girona, Lleida, Tortosa i Tarragona.

La consellera del Departament de Presidència, Meritxell Budó, ha reiterat que “l’erradicació de totes les violències masclistes és una prioritat de tot el Govern. Hi estem treballant des de tots els vessants d'abordatge: en prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles”. 

Meritxell Budó ha subrallat que “una agressió contra una dona és una agressió contra totes nosaltres. Hem de dir prou a naturalitzar i minimitzar la violència masclista en qualsevol de les seves expressions i continuar treballant conjuntament i coordinadament totes les administracions i agents socials per la seva erradicació”.

La consellera ha volgut recordat que “la violència masclista és una violència que pateixen les dones pel sol fet de ser-ho, en el marc d'unes relacions de poder desiguals entre dones i homes. La discriminació sistemàtica de les dones en tots els àmbits de la vida, personal, familiar, laboral i social és la causa de la que és la pitjor manifestació del masclisme: la violència contra les dones i infants.  Només amb l’assoliment de la igualtat efectiva de dones i homes podrem avançar en l’erradicació de tota forma d'aquesta violència”.

L’ICD posa a l’abast de les dones i les persones del seu entorn el servei permanent, confidencial i gratuït 900 900 120 d’atenció i informació sobre les violències masclistes. També estan a disposició els 102 Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que es troben ubicats a totes les poblacions de més de 20 mil habitants.

 

Nota als mitjans de comunicació: Per al cobriment informatiu de la violència masclista Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació. També trobareu en aquest enllaç material de difusió del servei 900900120 per facilitar el seu coneixement entre les dones que el puguin necessitar.