Consellera Budó:

Consellera Budó: "Afrontem la candidatura dels Jocs Olímpics com una oportunitat per situar el Pirineu en el mapa intern i a escala internacional"

La consellera de la Presidència ha encapçalat la presentació de la Temporada d'Hivern 2019-2020 que ha tingut lloc aquest vespre a l'INEFC a Barcelona

query_builder   12 novembre 2019 21:51

event_note Nota de premsa

Consellera Budó: "Afrontem la candidatura dels Jocs Olímpics com una oportunitat per situar el Pirineu en el mapa intern i a escala internacional"

La consellera de la Presidència ha encapçalat la presentació de la Temporada d'Hivern 2019-2020 que ha tingut lloc aquest vespre a l'INEFC a Barcelona

Consellera Budó:

“Afrontem la candidatura dels Jocs Olímpics com una oportunitat per situar el Pirineu en el mapa, tant a nivell intern com a escala internacional”. Així, ho ha afirmat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant l’acte de presentació de la Temporada d’Hivern 2019-2020 que ha tingut lloc aquest vespre a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) a Barcelona, un acte que ha servit per donar el tret de sortida a la nova temporada de neu.

La consellera, després de destacar que “a Catalunya tenim una cultura de la neu molt arrelada i una llarga tradició en la pràctica d’esports d’hivern”, ha ressaltat que la temporada d’hivern és clau per a la promoció turística de Catalunya i el Pirineu i també per a l’economia del país. “Perquè no només Barcelona atreu el turisme, ni les platges de la Costa Brava i la Costa Daurada. També ho fan els Pirineus”, ha afirmat. En aquest context, Budó ha assenyalat que any rere any creix el nombre de visitants que arriben a aquestes muntanyes les quals gaudeixen d’una oferta competent, de qualitat i atractiva. “I això és possible gràcies a les empreses que us dediqueu al sector de la neu”, ha reblat. En aquest punt, la portaveu del Govern ha fet un reconeixement a l’esport de competició de neu a Catalunya, als esportistes, als clubs i a les federacions. “Heu dut el nom de Catalunya arreu del món”, ha afirmat.

La consellera de la Presidència ha manifestat la voluntat del Govern català de desestacionalitzar la temporada d’hivern seguint la “fórmula 260 graus-365 dies” oferint una àmplia oferta més enllà de la neu que promocioni el conjunt del territori, pensant tant per a l’estiu com per a l’hivern, durant tot l’any. En aquest sentit, Budó ha explicat que el Govern ha acordat avui que Ferrocarrils de la Generalitat i Actius de Muntanya gestionin conjuntament Boí Taüll aquesta temporada per garantir l’obertura de l’estació i mantenir l’activitat econòmica i els llocs de treball a la zona.

En el seu parlament, la consellera ha recordat que societat civil i institucions treballen des de fa temps en “un projecte de país ambiciós: la candidatura Pirineus- Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern”. La portaveu del Govern ha afirmat: “Es tracta d’un projecte basat en el respecte al territori i a un entorn natural únic en el qual l’esport té i tindrà cada vegada un rol més determinant. I a nivell internacional, és una oportunitat per descobrir al gran públic el tresor natural que representen els Pirineus”.

La presentació de la Temporada d’Hivern 2019-2020 ha comptat amb la presència de la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós; del president dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font; i del president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz, entre altres personalitats. 

2  

Imatges

La consellera de la Presidència durant la seva intervenció (Autor: Jordi Estruch)

La consellera de la Presidència durant la seva intervenció (Autor: Jordi Estruch) 240

Acte de presentació de la Temporada d'Hivern 2019-2020 de l'INEFC (Autor: Jordi Estruch)

Acte de presentació de la Temporada d'Hivern 2019-2020 de l'INEFC (Autor: Jordi Estruch) 688

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined