• El conveni entre el Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació es basa en el desenvolupament del projecte “Escola de pensament computacional”

El Govern ha aprovat avui subscriure un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació per promoure la programació informàtica a l’educació primària. El conveni entre totes dues administracions suposarà dur a terme un projecte, anomenat “Escola de pensament computacional”, que fomenti l’ús de la programació com a recurs educatiu en l’àrea de matemàtiques en les classes de cinquè de primària.

 

Per això, es preveuen un seguit d’actuacions per desenvolupar el projecte. Entre elles, l’elaboració de recursos educatius, de cursos de formació en xarxa i seminaris presencials, la difusió de bones pràctiques entre centres, la realització de projectes col·laboratius intercentres, l’avaluació del programa i l’elaboració d’informes de resultats.

 

El conveni permetrà la participació en el projecte d’una vintena de docents per tal que desenvolupin entre l’alumnat les habilitats de programació i robòtica. D’aquesta manera, el Govern vol afavorir aquelles iniciatives que duguin a terme projectes d’innovació pedagògica per tal d’estimular l’aprenentatge, les habilitats i l’èxit escolar de tots els alumnes, especialment a través de la recerca relacionada amb l’ús de les tecnologies.

 

Fruit de l’acord, el Departament d’Educació es compromet a seleccionar els centres i els docents que participaran en el projecte, a facilitar la formació i a intervenir en la planificació del projecte. De la seva banda, el Ministeri d’Educació elaborarà els recursos necessaris, gestionarà el curs de formació, avaluarà el projecte i difondrà les bones pràctiques. El conveni tindrà vigència durant un any.