• La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha presidit l’acte de lliurament de la primera edició dels Premis Inclusius de l’Esport Català
La consellera Budó durant el seu parlament.

“L’esport i l’activitat física juguen un paper important com a mitjà per a la inclusió social. Els valors que van associats a l’activitat esportiva, més enllà de facilitar l’adquisició d’hàbits saludables, el converteixen en una eina valuosa per lluitar contra l’exclusió social i afavorir el sentit de pertinença, la cooperació i la identitat.” Amb aquestes paraules la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha destacat el paper important de l’esport i l’activitat física per ajudar a la inclusió social durant el lliurament dels 1rs Premis Inclusius de l’Esport Català. L’acte, que ha tingut lloc aquest vespre al Palau de Pedralbes de Barcelona, ha comptat amb la presència del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras; el president d’Onat Foundation, Sergi Mingote; i el president de la Fundació Catalana per a l’Esport, Pere Sust, entre altres personalitats.

Els Premis Inclusius de l’Esport Català són uns guardons en forma de beques que volen fomentar i donar suport a la pràctica de l’esport inclusiu per part de persones, associacions i empreses compromeses amb aquest àmbit esportiu. Les beques van destinades a finançar material, esdeveniments, reptes, projectes i instal·lacions de caràcter esportiu. Aquest programa d’ajuts està impulsat per Onat Foundation, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) del departament de Presidència de la Generalitat.

En el seu parlament, la consellera Budó ha ressaltat el treball conjunt entre el sector públic i el privat que ha permès tirar endavant aquests premis. “La col·laboració entre entitats, empreses i administració no només és possible sinó que és del tot desitjable. És capaç de generar les sinèrgies imprescindibles per impulsar accions com aquests premis en forma de beques”. I en aquest context, ha afirmat: “La millora del col·lectiu amb capacitats diverses és un objectiu de la nostra societat i del sector esportiu”.

La consellera de la Presidència, després de refermar el compromís de la Generalitat amb el projecte, ha felicitat la quinzena de premiats als quals els ha dit: “El vostre exemple segur que serveix per fer visible les persones amb capacitats diferents, per eixamplar el nombre de persones que incorporin la pràctica de l’esport a la seva quotidianitat i per fomentar la implicació d’entitats, empreses i administracions en l’esport inclusiu”. A la vegada, la portaveu del Govern també ha encoratjat Onat Foundation, les empreses i entitats participants a persistir en la millora de la qualitat de vida de les persones amb capacitats diverses amb la pràctica de l’esport inclusiu.

Els guanyadors d’aquesta primera edició del Premis Inclusius de l’Esport Català han estat: l’Institut Escola Daniel Magrané; Amics d’en Biel, de Cardedeu; Esport Adaptat Activa T; Pol Makuri Redolad; Club Gimnàstic Fedac Lleida; Vertical Montserrat; Futbol Adaptat AE Badalonès; AE Ramassà Internacional; Associació Triple Bàsquet; APINDEP; Natació Artística Inclusiva Club Natació Les Franqueses; Manresa Rugby Club Adaptat; RODAMUNT; Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals; i el Projecte Paraescalada Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

La consellera ha apuntat que la qualitat dels projectes presentats “em consta, no ho ha posat gens fàcil al jurat a l’hora d’emetre el seu veredicte”. I ha reblat: “Aquesta és una bona raó per seguir persistint”.

Per la seva banda, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, ha afirmat que “aquest és un país que dona les mateixes oportunitats a tothom. També en l’esport”.  

 

2  

Imatges

La consellera Budó durant el seu parlament.

La consellera Budó durant el seu parlament. 62

La consellera Budó amb tots els premiats.

La consellera Budó amb tots els premiats. 101