El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha participat a la taula inaugural de la conferència “Go Local: supporting Regions, cities and rural areas in Migrants’ Integration” organitzada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions

Oriol Amorós a la Conferència Go Local

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha participat avui a la taula inaugural de la conferència “Go Local: supporting Regions, cities and rural areas in Migrants’ Integration” organitzada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions.

 

També han participat a la jornada la directora general de Migració i Assumptes Interns de la Comissió Europea, Paraskevi Michou; els alcaldes d’Amsterdam, Rutger Groot Wassink, i Bolonya, Virginio Merola; així com Annika Annerby Jansson, presidenta de la regió sueca d’Escania; el territori de la UE que més refugiats per càpita ha rebut en els darrers dos anys. Unes jornades per debatre i intercanviar idees i projectes sobre la inclusió de persones migrades, tant en l’àmbit municipal com regionalment.

 

Durant la seva intervenció, Oriol Amorós ha proposat a les institucions europees un gir en el discurs sobre el fet migratori en la direcció de reconèixer la diversitat de les societats europees i en la necessitat d’explicar a la ciutadania que la immigració continuarà essent una realitat segura i necessària per a les economies europees. De la mateixa manera,  el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, ha reclamat que l’agenda europea ampliï el seu interès i els recursos destinats a les polítiques d’inclusió i gestió de la diversitat. Amorós també ha remarcat la importància dels governs subestatals en la inclusió de les persones immigrades, atès que tenen les competències clau en aquest procés: educació, ocupació, serveis socials i salut.

 

En la sessió inaugural de la Conferència, el secretari ha presentat també les polítiques que s'implementen a Catalunya, com a model que pot ajudar altres territoris a construir societats més cohesionades i acollidores, si es treballa a través d’accions concretes per a “primer, garantir la igualtat d’oportunitats, drets i deures, en segon lloc conèixer i reconèixer la diversitat i, en tercer i darrer lloc, fomentar la interacció positiva entre tots els ciutadans. Si es treballa en aquests tres eixos es podrà assolir un sentit de pertinença que inclogui tots els ciutadans i ciutadanes”.

 

En aquest context el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania ha convidat a les regions a sumar-se a la Xarxa de Regions Interculturals, que es va presentar el passat més de novembre a Brussel·les, amb el suport del Consell d’Europa i de l’Assemblea Europea de les Regions.