Foto 1

La consellera de Salut visita el nou robot Bitrack per cirurgia d'alta precisió

query_builder   4 desembre 2019 12:00

event_note Nota de premsa

La consellera de Salut visita el nou robot Bitrack per cirurgia d'alta precisió

  • Vergés destaca el valor del Sistema Bitrack, fet a Catalunya, que “universalitza la cirurgia d’alta precisió, incorpora més usabilitat pels cirurgians i té un menor cost” i confia que un cop obtingui la certificació europea podrà arribar als hospitals públics
La consellera de Salut durant la visita a l'empresa Rob Surgical.
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat avui Rob Surgical, a El Prat de Llobregat, per conèixer de primera mà el nou Sistema Bitrack que millora l’eficiència de la cirurgia mínimament invasiva robotitzada.

Durant la visita, Alba Vergés ha mantingut una reunió amb l’equip fundador de l'empresa i ha destacat el valor del Sistema Bitrack, fet a Catalunya: “Universalitza la cirurgia d’alta precisió al nostra país i al món, incorpora més usabilitat de cara als cirurgians a l’hora de treballar als quiròfans i té un menor cost”.

La titular de Salut també ha afirmat que confia que un cop obtingui la certificació europea podrà arribar als hospitals públics.

El nou robot Bitrack System, que millorarà la robòtica quirúrgica i la farà accessible a més hospitals d’arreu del món, es troba en procés d’obtenció del marcatge de la Comissió Europea. Ja s’ha validat tècnicament i es preveu que entri al mercat al 2021.

Actualment, opera en models animals de la mà de cirurgians de la Clínica Mayo, als Estats Units, i dels hospitals universitaris Clínic, Vall d’Hebron i Germans Trias de Barcelona.

Bitrack té les mateixes funcionalitats que el robot nord-americà Da Vinci, que actualment té el 98% de la quota de mercat internacional i està instal·lat a nombrosos centres hospitalaris de referència d’arreu del món, com l’Hospital Clínic i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona.

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 127

Fotografia 2

Fotografia 2 111

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined