• El cap de l’Executiu clou la 69a Nit de Santa Llúcia recordant que el català ha de ser “de tots i per a tothom”
El president Torra clou la 69a Nit de Santa Llúcia (Foto: Rubén Moreno)
El president Torra clou la 69a Nit de Santa Llúcia (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet avui una “crida a renovar la lluita compartida per la llengua” durant la 69a Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural, que s’ha celebrat avui a Santa Coloma de Gramenet. En concret, ha demanat “recuperar l’ambició per la llengua” perquè ens cohesiona i posa la cultura i el talent al centre de tot”.

En paraules del president, Catalunya necessita “una llengua de tots i per a tothomi ha demanat recuperar l’esperit de la lluita antifranquista per preservar el català perquè “ara ens toca a tots fer-ho”. Aprofitant la seva presència a Santa Coloma de Gramenet, primera localitat catalana on es va aplicar la immersió lingüística l’any 1982, el cap de l’Executiu ha recordat que el català “és la principal riquesa que Catalunya pot portar a la diversitat mundial”.

La Nit de Santa Llúcia, també coneguda com la Festa de les Lletres Catalanes, és un esdeveniment artístic en el transcurs del qual es fa el lliurament dels premis més rellevants de les lletres catalanes. L’acte ha comptat també amb les intervencions delpresident d’Òmnium, Jordi Cuixart; del vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri; de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i del president del Parlament, Roger Torrent.