El president Torra s'ha desplaçat a Tarragona per seguir l'evolució de l'explosió al polígon petroquímic sud
El president Torra s'ha desplaçat a Tarragona per seguir l'evolució de l'explosió al polígon petroquímic sud (Autor: Rubén Moreno)
  •  El Govern decreta dos dies de dol, avui i demà, en solidaritat amb les víctimes
  • El cap de l’Executiu s’ha reunit amb els equips d’emergències, al Centre de Comandament de la Canonja, i ha visitat els ferits a la Vall d’Hebron
  • El conseller Buch anuncia que el Govern demanarà a l’estat que agilitzi l’actualització de les normatives europees per establir sistemes de comunicació amb els telèfons mòbils de la ciutadania en aquests casos

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha decretat dos dies de dol, avui i demà, en solidaritat amb les víctimes de l’explosió al polígon petroquímic sud de Tarragona. I ha anunciat que el Govern “crearà una taula de treball amb tots els departaments implicats, que treballarà en coordinació amb el territori i tots els agents involucrats”, per tal d’avaluar “les conseqüències del que ha passat, fer una proposta de millora i donar a la ciutadania tota la informació que sigui necessària”. “La ciutadania ha de saber que estem damunt d’aquest episodi per donar, amb total transparència, tota informació necessària del que ha succeït i sobretot poder aprendre les lliçons d’aquest episodi”, ha afegit.

El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci en declaracions als mitjans des del Centre de Comandament de Bombers a la Canonja. Quim Torra s’hi ha tornat a desplaçar aquest matí i, acompanyat del conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha reunit amb els equips d’emergències per seguir l’evolució dels treballs que s’hi estan fent.

El president ha reiterat el seu missatge de “confiança i tranquil·litat a la població”, perquè “tots els controls que s’estan fent no detecten en absolut cap toxicitat a l’ambient”. Quim Torra ha insistit, però, a demanar “prudència, perquè encara s’està treballant em l’extinció de l’incendi”.

També ha explicat que, juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat l’hospital de la Vall d’Hebron, a Barcelona, per reunir-se amb l’equip mèdic i conèixer de primera mà l’evolució dels ferits que hi estan sent atesos. “Malauradament hem de seguir confirmant que hi ha una persona en estat molt i molt crític i una altra molt greu”, ha informat, i ha expressat en nom del Govern el suport a les seves famílies.

Quim Torra també ha mostrat el seu agraïment i suport a tots els equips de bombers, serveis d’emergències i mossos d’esquadra que han estat treballant en l’extinció de l’incendi. “Com sempre, en situacions excepcionals aquest país respon de manera excepcional”, ha subratllat.

Per la seva banda, el conseller d’Interior ha explicat que els serveis d’emergències continuen treballant en l’extinció d’aquest episodi i ha anunciat que demanarà a l’estat espanyol que “agilitzi les normatives a nivell europeu, que s’actualitzin el més ràpid possible, per tenir uns canals de comunicació amb els telèfons mòbils de la ciutadania”, davant d’incidents o emergències que hi puguin haver. “És un sistema que funciona a altres països del món i creiem que aquí l’hem de tenir el més aviat possible” per poder avisar d’una manera “més àgil i ràpida tota la ciutadania”, ha remarcat.

Així mateix, Miquel Buch ha informat que ara que els serveis d’emergències tenen garantida la seguretat, es procedirà a l’extracció del cos de la persona que ha quedat atrapada sota la runa.

2  

Imatges

 El president Torra s'ha desplaçat a Tarragona per seguir l'evolució de l'explosió al polígon petroquímic suc (autor: Rubén Moreno)

El president Torra s'ha desplaçat a Tarragona per seguir l'evolució de l'explosió al polígon petroquímic suc (autor: Rubén Moreno) 3499

El Govern decreta dos dies de dol, avui i demà, en solidaritat amb les víctimes (autor: Rubén Moreno)

El Govern decreta dos dies de dol, avui i demà, en solidaritat amb les víctimes (autor: Rubén Moreno) 3934