El vicepresident Aragonès durant la seva visita a Malgrat de Mar

El vicepresident Aragonès demana a la ciutadania "protecció, màxima alerta i que col·labori en tot moment amb les indicacions de les autoritats"

query_builder   22 gener 2020 11:45

event_note Nota de premsa

El vicepresident Aragonès demana a la ciutadania "protecció, màxima alerta i que col·labori en tot moment amb les indicacions de les autoritats"

  • Visita aquest matí algunes poblacions del Maresme i la Selva afectades per la borrasca Glòria, per conèixer de primera mà la situació provocada pel temporal
  • Des de dimarts, ha mantingut un contacte constant amb els alcaldes de diversos municipis afectats, per traslladar-los el seu suport i la disposició del Govern
El vicepresident Aragonès durant la seva visita a Malgrat de Mar

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, que aquest matí ha visitat algunes poblacions del Maresme afectades per la borrasca Glòria, ha demanat a la ciutadania “protecció i màxima alerta” i ha fet una crida a “col·laborar en tot moment amb les indicacions que es facin des de Protecció Civil, ajuntaments, Mossos d’Esquadra, Bombers i serveis d’emergència”. “És millor fer una evacuació preventiva que un rescat o una cosa pitjor”, ha advertit.

En una atenció als mitjans de comunicació, el vicepresident ha afirmat que “estem davant d’una situació històrica, tant pel que fa als volums d’aigua caiguda com de la dimensió del cabal dels rius, que no havíem vist en les darreres dècades”. Aragonès ha volgut alertar la ciutadania que el temporal “es pot complicar” aquest vespre i que “haurem de seguir gestionant una situació molt complicada, no només en el moment de creixement de la llera dels rius, sinó també durant els dies posteriors”.

Aragonès s’ha mostrat “preocupat” perquè el desbordament de la Tordera està afectant zones agrícoles i algunes infraestructures de les poblacions de Tordera, Palafolls, Blanes i Malgrat, i “per garantir el subministrament d’aigua potable”. En aquest sentit, el vicepresident ha subratllat que, en una situació d’emergència com aquesta, el primer que cal fer és garantir la seguretat de les persones, perquè “el que mai es pot recuperar és la pèrdua d’una vida humana”, ha assegurat. “A partir d’aquí, haurem de fer una avaluació dels danys, tant en negocis particulars com en domicilis i infraestructures de transport o en el patrimoni natural”, ha explicat.

El vicepresident ha fet aquestes declaracions després de visitar el municipi de Palafolls, on s’ha reunit amb els veïns i amb l’alcalde Francesc Alemany i la primera tinent d’alcalde Susanna Pla, per conèixer de primera mà la situació que ha provocat el temporal en aquesta zona. Posteriorment, s’ha desplaçat a Malgrat de Mar i, tot seguit, anirà cap a Blanes i Hostalric.

Des d’aquest mateix dimarts, el vicepresident Aragonès ha mantingut un contacte constant amb els alcaldes de diversos municipis afectats per traslladar-los el seu suport i la disposició del Govern.

3  

Imatges

Fotografia del VP conversant amb els veïns de Malgrat de Mar

Fotografia del VP conversant amb els veïns de Malgrat de Mar 114

Fotografia del VP amb l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany i la primera tinent d'alcalde, Susanna Pla

Fotografia del VP amb l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany i la primera tinent d'alcalde, Susanna Pla 98

Fotografia del VP amb l'alcalde de Palafolls, Frnancesc Alemany

Fotografia del VP amb l'alcalde de Palafolls, Frnancesc Alemany 88

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 205

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined