Foto

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presidit avui l’acte de cloenda del 3r Congrés de la Federació de Professionals de Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) a Sabadell, on s’ha presentat la nova Executiva sorgida de les eleccions.

La FEPOL agrupa les diferents organitzacions sindicals de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, policies locals i altres cossos de seguretat amb l’objectiu de defensar la seguretat pública.

Durant el discurs de cloenda, Buch ha volgut destacar el paper de la policia professional en una societat democràtica que continuï garantint l’exercici de drets i llibertats i la seguretat ciutadana.

En aquest sentit, el conseller ha destacat que “la seguretat és un dels pilars bàsics de la nostra societat i en seguretat sempre cal anar un pas per endavant". Per aquest motiu Buch ha afegit que "des de les administracions hem de posar les eines necessàries perquè puguin fer la seva feina".

El titular d'Interior també ha demanat als assistents que "ens ajudin a dissenyar el futur de la seguretat d'aquest país. Perquè vostès hauran d'afrontar els nous reptes que la societat ens planteja", ha dit.

"Els demano la implicació màxima no tan pel que fan, sinó pel com ho fan, que és guanyant-se el respecte i la confiança de la societat a la qual serveixen" ha conclòs.

A l’acte també hi ha assistit el director general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior, Jordi Jardí; la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Montse Royes; l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; i el secretari general d’UGT, Josep Maria Àlvarez; entre d’altres autoritats.