foto

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, presideix el reconeixement als docents jubilats de les Terres de l'Ebre

query_builder   20 febrer 2020 13:58

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, presideix el reconeixement als docents jubilats de les Terres de l'Ebre

  • Bargalló ha presidit l’acte d’homenatge als docents i personal d’administració jubilats el passat curs a les Terres de l’Ebre: “És molt important que puguem reconèixer personalment i individualment a la gent que es jubila la feina que han fet durant tots aquests anys”

 

  • També ha visitat l’Escola Sant Llàtzer i l’Institut Cristòfol Despuig de la capital del Baix Ebre
Foto petita

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha presidit aquest matí a Tortosa l’acte d’homenatge als docents i al personal d’administració i serveis jubilats el passat curs 2018-2019 a les Terres de l’Ebre. Durant l’acte, Bargalló ha posat de manifest la importància de reconèixer el professorat jubilat per la tasca exercida durant els seus anys en actiu:  Cada d'any es jubila molta gent en el món de l'educació, són 80.000 professors de la pública i el nombre de gent que es jubila és molt important, però també és molt important que aquesta gent que es jubila li puguem reconèixer personalment i individualment la feina que han fet durant tots aquests anys, reconèixer l'esforç que hi ha dedicat. Personalment, a mi m'agrada que puguem participar en aquests actes, que solen ser molt modestos però alhora molt emotius i molt lligats al territori”.

 

Prèviament, Josep Bargalló ha visitat dos centres educatius a Tortosa. A primera hora, el conseller ha arribat a l’Escola Sant Llàtzer i ,conjuntament amb l’alcaldessa, Meritxell Roigé, ha recorregut alguns dels espais del centre i ha mantingut una trobada amb l’equip directiu. L’escola té 200 alumnes matriculats d’educació infantil i primària.  Els aprenentatges s’estructuren a partir de tres eixos principals: els tallers, els espais i l’encaix d’aula. La majoria d’aquests aprenentatges es desenvolupen amb una metodologia de treball cooperatiu.

Foto

El conseller d’Educació ha destacat “la consolidació d'un projecte nou que anat creixent i ara està en la fase de consolidar-se. Em sembla que és un projecte molt important perquè tots els projectes nous aporten energia, aporten elements nous en un sistema educatiu com el de la ciutat de Tortosa que té molts elements, i va bé que de tant en tant rebi alguna sacsejada amb elements nous”.

 

L’escola participa en el projecte d’innovació AraArt i ha estat reconeguda amb el Premi Baldiri i Reixach pel seu projecte educatiu i el Projecte d’innovació singular de centre. També forma part de la xarxa d’entitats i escoles d’educació 360 i d’Escola Nova 21.

 

A continuació, Bargalló ha visitat les instal·lacions de l’Institut Cristòfol Despuig. El conseller ha recorregut algunes de les aules del centre i s’ha reunit amb els membres de la directiva de l’institut. El centre té una matrícula de 468 alumnes d’ESO i batxillerat. Entre els aspectes pedagògics més rellevants, destaca que imparteix la doble titulació Batxibac (currículum mixt batxillerat-baccalauréat), les sessions de lectura autònoma de 30 minuts amb tallers i fitxes específiques, els programes d’innovació mòbils.edu i Apadrinem el nostre territori, i el Servei comunitari.

 

 

 

 

20 de febrer de 2020

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined