• El Palau de la Generalitat acull la presentació de la temporada de Passions
El president Torra a l'acte de presentació de la temporada de Passions
El president Torra a l'acte de presentació de la temporada de Passions (foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha encapçalat l’acte de presentació de la temporada de Passions de la Federació Catalana de Passions i ha reivindicat la importància de la “cultura popular”. Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, “les associacions i fundacions culturals esquitxen tot el país i porten la cultura popular a tots els barris” i, d’aquesta manera, “ajuden a cohesionar-nos socialment”.

Durant la seva intervenció, el president Torra ha volgut tenir paraules d’agraïment “a tota la gent que treballa perquè les Passions puguin tirar endavant”. “Les passions són un viatge apassionant de compromís i arrelament a la terra”, ha afegit. En aquest sentit, ha recordat que ja fa 500 anys que les Passions se celebren arreu de Catalunya i ha instat a seguir treballant perquè aquesta tradició tiri endavant “500 anys més”. “Junts ho podem aconseguir tot”, ha conclòs.

Tant el president de la Generalitat com la consellera de Cultura, han incidit en el paper de les Passions i els Pastorets com a “escoles de teatre”, que suposen “un gran treball artístic”. L’acte ha comptat també amb les intervencions del president de la Federació Catalana de Passions i president de La Passió de Cervera, Xavier Cañabate, i del vicepresident de l’entit, Jordi Carapuig.