El secretari de Salut Pública, el Dr. Joan Guix, i la Dra. Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut.

Una italiana resident a Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

query_builder   25 febrer 2020 19:07

event_note Nota de premsa

Una italiana resident a Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

El secretari de Salut Pública, el Dr. Joan Guix, i la Dra. Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha confirmat avui el primer cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’una dona, de nacionalitat italiana i de 36 anys, resident a Barcelona que va viatjar a Bèrgam i Milà, a Itàlia, entre el 12 i el 22 de febrer. El passat dia 24 va presentar simptomatologia i es va adreçar a l’Hospital Clínic, on des d’aleshores està aïllada en confirmar-se que té la Covid-19. La dona, que no té cap patologia de base, té una simptomatologia similar a la de la grip.

El Departament de Salut ja ha identificat les persones que van estar en contacte estret amb la jove i que estan en aïllament domiciliari de catorze dies. Tots ells són "persones sanes a qui se’ls fa una vigilància activa" i un monitoratge de la temperatura. Joan Guix també ha explicat que si aparegués simptomatologia se’ls faria les proves corresponents per descartar el coronavirus. A més, ha volgut remarcar que "el contagi requereix un contacte estret, a menys de dos metres. Estem parlant de família i de l'entorn més immediat".

Fins aquest mati, el Departament de Salut ha investigat un total d’onze possibles casos de coronavirus, deu dels quals han donat negatiu i un de positiu: el de la jove italiana. A més, s’estan investigant vuit casos més.

El secretari de Salut Pública també ha indicat que se segueix el Protocol, que permanentment es va actualitzant, i ha informat que avui s’ha incorporat com un dels criteris principals de detecció del coronavirus a persones amb clínica respiratòria procedents, a més de la Xina, de quatre regions del nord d'Itàlia (la Llombardia, el Vèneto, Emília-Romanya i el Piemont; i també de Corea del Sud, de l’Iran i de Singapur.

Durant la roda de premsa, el secretari de Salut Pública ha fet una crida a la calma a la població: “No requerim mascaretes, sobretot, cal seguir les mesures d’higiene habituals: rentar-se sovint les mans amb sabó; utilitzar mocadors de paper d’un sol ús i tossir tapant-se amb l’avantbraç ”. També ha assenyalat que “el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics” i ha recomanat a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 Salut Respon.

1  

Imatges

Fotografia del secretari de Salut Pública, el Dr. Joan Guix, i la Dra. Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut.

Fotografia del secretari de Salut Pública, el Dr. Joan Guix, i la Dra. Assumpta Ricard, gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut. 3623

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined