• "El català vol ser present al concert de llengües del món amb igualtat de drets"
El cap de l'Executiu ha inaugurat l'exposició que es pot visitar a la Biblioteca Camões de Lisboa (autor: Jordi Bedmar)
El cap de l'Executiu ha inaugurat l'exposició que es pot visitar a la Biblioteca Camões de Lisboa (autor: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha inaugurat aquesta tarda l’exposició l’exposició The Catalan Language: 10 million european voices, que es pot visitar a la Biblioteca Camões de Lisboa i ha assegurat que “la llengua catalana no separa res sinó que ho uneix tot”. El cap de l’Executiu ha recordat durant la seva intervenció que el català és una llengua parlada per 10 milions de persones arreu del món a diferents territoris de l’estat espanyol, de l’estat francès o de l’italià tot i que es troba en un “procés de minorització i de residualització”. Per aquest motiu ha fet una crida a mantenir el sistema de normalització lingüística per “aconseguir una normalitat que encara no tenim”. “Tenim un deure inexcusable de seguir lluitant per la normalització”, ha afegit, perquè el català “és una llengua per i per a tothom”.

Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, “la llengua catalana que vol ser present al concert de llengües del món amb igualtat de drets que qualsevol altra llengua”. En aquest sentit, ha reclamat l’oficialitat del català al Parlament Europeu, una fita que, segons el president Torra, “ara ja sabem que només aconseguirem si assolim la independència”.

La mostra, promoguda per la Plataforma per la Llengua, reivindica l’oficialitat del català a la Unió Europea. En l'acte d'inauguració hi han intervingut el director de la Biblioteca Camões, Lithales Soares; la directora de la Plataforma per la Llengua, Neus Mestres; el conseller Bosch, i el president Torra. També hi ha assistit el delegat del Govern a Portugal, Rui Álvaro Serra da Costa Reis.

1  

Imatges

Fotografia de la inauguració de l'exposició (Foto: Jordi Bedmar)

Fotografia de la inauguració de l'exposició (Foto: Jordi Bedmar) 153