El president Torra durant la seva intervenció (foto: Jordi Bedmar)
El president Torra durant la seva intervenció (foto: Jordi Bedmar)
  • El cap de l’Executiu ha enaltit els darrers resultats de l’enclavament portuari i la feina feta pels seus responsables “amb l’objectiu de millorar les instal·lacions i diversificar el negoci
  • Ha destacat el paper clau del port en el transport de mercaderies al Mediterrani

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat aquest vespre que el Port de Tarragona tingui “tota l’autonomia de gestió per arribar a tota l’excel·lència que vulgui arribar”. En el discurs de cloenda de l’acte commemoratiu dels 150 anys de la creació de la Junta d’Obres del Port de Tarragona, el cap de l’Executiu ha destacat “el paper clau de l’enclavament: cara enfora, en el transport de mercaderies al Mediterrani i cara endins, ja que representa un motor econòmic per a tot el Camp de Tarragona, en primera instància, però també per a tot Catalunya”. En aquest sentit, ha enaltit la feina feta pels seus responsables “amb l’objectiu de millorar les instal·lacions i diversificar el negoci”.

Fent referència als resultats i a la xifra d’exportacions, el president ha recordat que “les dades i els números del port de l’any 2019 han estat excel·lents, els millors de la dècada”. “El port és una instal·lació posicionada com a hub a la Mediterrània per a l’emmagatzematge i la distribució de productes petroquímics, que manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes agroalimentaris”, ha afirmat.

Durant la seva intervenció, el cap del Govern també ha fet referència al fort lligam entre el port i la ciutat, amb més de 2.000 anys d’història, i ha expressat que de cara al futur “la nova Zona d’Activitats Logístiques, la nova dàrsena de creuers o el nou moll de la Zona Sud han de ser elements decisius per enfortir les capacitats i possibilitats del port vers altres instal·lacions similars de la Mediterrània”.

L’acte commemoratiu del 150è aniversari del Port de Tarragona ha reconegut les persones, empreses i l’entorn social i cultural de l’enclavament portuari i ha comptat amb les intervencions del president, Josep Maria Cruset, i el president de Ports de l’Estat espanyol, Francisco Toledo. També hi han assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el subdelegat del Govern, Joan Sabaté, entre d’altres autoritats.

2  

Imatges

El president Torra ha encapçalat el 150è aniversari del Port de Tarragona

El president Torra ha encapçalat el 150è aniversari del Port de Tarragona 1279

El Port de Tarragona ha reconegut l'entorn social i cultural de l'enclavament portuari (autor: Jordi Bedmar)

El Port de Tarragona ha reconegut l'entorn social i cultural de l'enclavament portuari (autor: Jordi Bedmar) 1301