Buch

Conseller Buch: "El confinament ha de ser una obligació. Ens hem de quedar a casa per evitar la propagació d'aquesta malaltia"

query_builder   16 març 2020 20:10

event_note Nota de premsa

Conseller Buch: "El confinament ha de ser una obligació. Ens hem de quedar a casa per evitar la propagació d'aquesta malaltia"

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha expressat avui en declaracions al programa Tot es Mou la necessitat que el confinament deixi de ser una recomanació: "Cal prendre mesures més dràstiques perquè la corba és exponencial i cap amunt. I una de les mesures més dràstiques és el confinament a casa. Ja no pot ser una recomanació, ha de ser una obligació. Ens hem de quedar a casa per evitar la propagació d'aquesta malaltia".

En aquest sentit, Buch ha defensat la resolució presentada avui pel Govern de la Generalitat de mesures de prevenció i control de la infecció del SARS-CoV-2 a Catalunya per "limitar la llibertat de moviments de la ciutadania per la seva seguretat, evitar la propagació de la malaltia i no caure en el col·lapse del sistema de salut".

"Hem tramitat la resolució i estem esperant la decisió del govern espanyol. Sembla que la proposta que va fer el president d'aïllar Catalunya, avui l'han anunciat per tot el perímetre de l'estat espanyol. Van amb 48 hores de retard. El que demanàvem perquè no hi hagués propagació cap a fora ni cap a dins era aïllar Catalunya. Teníem capacitat. Volíem fer-ho i podíem fer-ho. Ara tanquen el perímetre a tot l'estat. Benvinguts a aquesta decisió. L'objectiu és que la malaltia no es propagui i que no es cometin els errors que s'han comès a altres territoris", ha assenyalat Buch.

"Proposem dos confinaments: el perimetral i el que els ciutadans es quedin a casa", ha dit el titular d'Interior, "ara només ens falta que l'estat espanyol admeti la nostra proposta d'enduriment del confinament". Ha afegit que "hem demostrat estar compromesos amb la resolució d'aquesta propagació. Que ens deixin fer per avançar. Ens hem inspirat en Alemanya, França, Àustria, no ho fem perquè sí. Tenim dades que ens demostren que hem d'anar per aquesta línia".

El conseller, que s'ha solidaritzat amb els afectats per la malaltia i els que han perdut familiars, també ha expressat el seu "agraïment profund a les persones que estan treballant a l'àmbit de la salut, la seguretat i les emergències. També als mitjans de comunicació que traslladen els missatges a la població en un moment en què la incertesa ens pot guanyar".

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined