El president Torra es reuneix amb el món local per analitzar l'evolució del COVID-19 a Catalunya

El president Torra fa una crida a no desplaçar-se durant el cap de setmana després de reunir-se a amb el món local

query_builder   19 març 2020 18:07

event_note Nota de premsa

El president Torra fa una crida a no desplaçar-se durant el cap de setmana després de reunir-se a amb el món local

 

  • El cap de l’Executiu parla amb directors d’hospitals i demana al Ministeri de Salut que proveeixi més equips de protecció individual

 

  • El món local es posa a disposició del Govern per treballar de manera coordinada per fer front a la propagació del coronavirus
El president Torra es reuneix amb el món local per analitzar l'evolució del COVID-19 a Catalunya
El president Torra es reuneix amb el món local per analitzar l'evolució del COVID-19 a Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet aquesta tarda una “crida a no desplaçar-se durant el cap de setmana” després de reunir-se per videoconferència, des de la Casa dels Canonges, amb representants del món local per analitzar l'evolució del coronavirus al país. Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, “entrarem en estrès màxim la setmana que ve”. Per aquest motiu, ha demanat no traslladar-se a les segones residències perquè “malmetríem l’equilibri dels hospitals comarcals”.

 

Durant la trobada, el president de la Generalitat ha avançat que des del Govern “estem fent un pla de contingència” perquè “la situació és greu”. El cap de l’Executiu ha recordat que “des de divendres passat demanem un confinament domiciliari total”. “No demano res especial per a Catalunya, Madrid hauria d’estar igual i també La Rioja”, ha precisat tot recordant que “el confinament total és la recomanació dels experts”. En aquest sentit, ha explicat que ha mantingut converses amb directors d’hospitals del país i han conclòs que “el problema principal són els equipaments de protecció individual”. “Estem en contacte amb el Ministeri de Sanitat per a que ho resolgui”, ha avançat perquè “aquest és el crit d’alarma dels hospitals”.

 

Per la seva banda, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern ha subratllat també la “importància” del confinament a casa perquè “la setmana que ve podem entrar en col·lapse al sistema sanitari, ja que ha d’atendre tot tipus de malalties”. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha precisat que “l’emergència és nova i de prolongació en el temps més elevada que el d’una emergència normal” i per, aquest motiu, “actuem de manera diferent amb comunicacions permanents amb tots els ajuntaments”. Finalment, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha recordat que “la gent s’ha de quedar a casa per tallar la cadena de transmissió de la pandèmia”. “Que només treballin els que fan serveis essencials i els que posen al servei de la gent els aliments bàsics”, ha afegit.

 

Els representants del món local han celebrat la reunió d’aquesta tarda, la segona dels últims dies, i s’han posat a disposició del Govern per treballar de manera coordinada per fer front a la propagació del coronavirus.

 

A més a més de la consellera Budó, el conseller Buch i la consellera Vergés, la trobada ha comptat amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el president de l'ACM, Lluís Soler; la presidenta de la FMC, Olga Arnau, i el president de Micropobles, Mario Urrea. També hi han participat el secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar, i els delegats territorials del Govern a Barcelona, Tarragona, Terres de l'Ebre, Catalunya Central, el Penedès, Girona, Lleida, i l'Alt Pirineu i Aran.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined