Generalitat de Catalunya

Comunicat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en relació amb el coronavirus

query_builder   20 març 2020 22:59

event_note Nota de premsa

Comunicat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en relació amb el coronavirus

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que a data d’avui hi ha 104 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus SARS-CoV-2, segons informen els centres residencials de la xarxa pública del país (públics i privats).

Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols estrictes marcats pel Departament de Salut. A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades.

 

El Departament ha establert un sistema de recollida d’informació amb l’objectiu de fer un seguiment de l’impacte del coronavirus a les residències i disposar d’informació actualitzada per avançar-nos en la resposta i  activar la coordinació amb el Departament de Salut.

La xifra d’usuaris contagiats per coronavirus SARS-CoV-2 que recull periòdicament el Departament serveix per analitzar els casos de risc i treballar preventivament tant la distribució del material de protecció com les accions per evitar l’extensió dels contagis

Hi ha 42 residències amb persones diagnosticades de coronavirus SARS-CoV-2. En el sistema català hi ha 1.073 residències d’avis i àvies de les quals 114 tenen malats amb simptomatologia o positius.

Tal i com es va donar a conèixer ahir, el Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han reforçat la coordinació per a la protecció davant del coronavirus de la gent gran, les persones amb discapacitats i les persones amb problemes de salut mental que viuen en centres residencials.

En aquest sentit, s’ha  reorganitzat la manera com es distribueixen els kits de protecció a les residències per atendre casos amb simptomatologia positiva del coronavirus, passant d’actuar de forma reactiva i en funció d’urgències detectades, a actuar de forma preventiva a partir d’un sistema que distribuirà material a les residències quan assoleixen un llindar crític d’existències.

Igualment, en casos de necessitat urgent –quan es confirma algun positiu o hi ha persones amb símptomes- ja s’estan distribuint estocs de material disponible i, si el centre residencial estima que en pot necessitar més, s’activa un segon circuït d’urgència de la logística del Departament de Treball, Afers Socials i Families que permet realitzar l’entrega urgent de la petició.

 

Divendres, 20 de març de 2020
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined