Govern

Es reincorporen 85 professionals sanitaris a l'Hospital d'Igualada

query_builder   27 març 2020 20:44

event_note Nota de premsa

Es reincorporen 85 professionals sanitaris a l'Hospital d'Igualada

  • També s’estan habilitant 50 llits més en aquest centre hospitalari

L’Hospital d’Igualada ha pogut reincorporar ja 85 professionals sanitaris des que es va declarar el brot de la Covid-19. A més, des de dimecres tots els professionals d’aquest centre s’estant sotmetent a un test per comprovar si són positius del coronavirus SARS-Cov-2. Els primers a qui se’ls hi ha fet el test han estat aquells que estaven en quarantena preventiva arran d’haver estat en contacte amb algun positiu i els que obtenen resultats negatius ja es reincorporen a l’Hospital d’Igualada. Es preveu que en les properes hores la xifra de recuperacions augmenti a mesura que es vagin coneixent els resultats dels tests i l’Hospital recuperi una bona part del personal que fins ara estava aïllat de manera preventiva o que havia donat positiu. Diàriament es fan 100 tests als professionals.

A més, des del passat 11 de març, s’han fet 42 contractacions directes de nous professionals sanitaris per reforçar l’assistència a la Conca d’Òdena i s’han destinat 180 llits de l’Hospital General de Catalunya específicament per a pacients d’Igualada i de la Conca amb 120 metges i infermers. També l’Hospital Universitari de Bellvitge treballa conjuntament amb l’Hospital d’Igualada per donar-li el suport necessari per fer front a la pandèmia. Els dos centres mantenen un pla de treball conjunt, amb suport telemàtic i, en cas que sigui necessari, professionals de Bellvitge es desplaçaran també al centre igualadí.

S’estan habilitant 50 llits més a l’Hospital d’Igualada

Amb aquests reforços i reincorporacions s’està augmentant també la capacitat assistencial de l’Hospital d’Igualada ja que permetrà l’obertura de 50 llits més al centre hospitalari. Alhora, l’Hospital també té capacitat per créixer amb més llits quan es reincorpori més personal. La capacitat de creixement en la zona ambulatòria és de 25 pacients i l’àrea de consultes podria encabir fins a 20 pacients més.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined