Assumirà la gestió del centre per a gent gran el Consorci Salut i Social de Catalunya.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha intervingut la Residència Sant Adrià de Besòs per la situació de manca de professionals al centre. La Inspecció de Serveis Socials ha constatat que no s’han pres suficients mesures d’aïllament i no hi ha direcció tècnica ni responsable higiènico-sanitària, fet que evidencia que l’actual equip directiu ha renunciat a les seves obligacions i no pot seguir gestionant el centre.

Actualment hi viuen 20 persones internes, entre les quals hi ha 14 amb simptomatologia de la infecció per Covid-19, i 6 sense que s’han aïllat a l’àrea de centre de dia per evitar contagis. Dels 27 treballadors que formen la plantilla, n’hi ha 15 que estan de baixa o no han acudit a treballar.

La Fundació Consorci Salut i Social assumirà provisionalment la gestió del centre i la seva direcció, a més d’aportar la dotació de personal necessària.

El Departament ha adoptat aquesta mesura atès que els informes que consten, així com l’informe del Servei d’Inspecció i Registre, constaten que el centre residencial presenta una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/256/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisis ocasionada per la Covid-19.

 

30 de març de 2020