residencia

Treball, Afers Socials i Famílies posa en marxa un centre per atendre persones grans amb símptomes de Covid-19 que viuen a residències gironines

query_builder   2 abril 2020 19:04

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies posa en marxa un centre per atendre persones grans amb símptomes de Covid-19 que viuen a residències gironines

  • El Departament implementa a Girona aquesta estratègia per fer front a la situació d’emergència sanitària en l’àmbit residencial
  • 10 persones grans ja s’han reubicat avui en aquest recurs i es preveu que 21 residents més s’hi traslladin els propers dies

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha posat en marxa un pla per atendre les persones usuàries de residències de gent gran de la demarcació de Girona que presenten simptomatologia lleu de la covid-19. Les comarques gironines compten des d’avui amb un nou recurs a Girona per atendre els casos lleus de persones que es troben en residències que no poden garantir un aïllament adient dels usuaris o presenten manca de personal. Amb aquesta iniciativa s’aconseguirà esponjar els centres residencials que ho necessitin i garantir una bona atenció dels usuaris.

El nou servei compta amb 147 places i, de moment, ja acull 10 usuaris d’una residència de Sant Hilari. Es preveu que una vintena de persones més de centres de les comarques de Girona s’hi traslladin entre avui i els propers dies. El recurs s’ubica en una residència que s’havia de posar en funcionament els propers mesos. El Departament ha encarregat la gestió del servei a l’empresa pública SUMAR. L’assistència sanitària es farà des de l’Atenció Primària del Departament de Salut.

A banda de donar servei a usuaris de centres residencials amb simptomatologia lleu, aquest nou recurs podrà acollir temporalment usuaris de residències que hagin estat hospitalitzats per la covid-19 i que no puguin tornar encara al centre on viuen. També podrà acollir persones grans ateses al seu domicili amb simptomatologia lleu, quan Atenció Primària i les Àrees Bàsiques de Serveis Socials detectin la necessitat d’oferir-los un espai d’aquestes característiques.

En tots els casos, la valoració de simptomatologia lleu de covid-19 la faran professionals sanitaris d’Atenció Primària. En el cas dels usuaris de centres residencials que hagin estat diagnosticats com a lleus per les autoritats sanitàries, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies valorarà la derivació al nou recurs.

El Departament va presentar ahir la posada en funcionament a Barcelona el Pla Clínica Social per reubicar en clíniques mútues de treball persones que viuen a residències de gent gran i presenten simptomatologia del Covid-19. La setmana passada ja es va posar en marxa un operatiu similar a la Casa del Mar de Barcelona, on s’han reubicat 25 persones amb discapacitat intel·lectual amb símptomes el Covid-19 procedents de residències i llars residències i aquesta setmana també s’ha condicionat i obert l’alberg de Vic que està preparat per acollir 26 residents amb discapacitat intel·lectual.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vol agrair enormement l’esforç que els i les professionals de tots els serveis d’atenció a les persones, especialment de les més vulnerables, estan fent aquests dies en la situació d’emergència que vivim pel coronavirus. 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined