La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la visita a l'espai en construcció de l'hospital temporal Fira Salut a Fira Barcelona

El Departament de Salut treballa en la construcció de l’Hospital temporal a Fira Salut ubicat a la Fira de Barcelona, a l’Hospitalet de Llobregat. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest espai en construcció, que té per objectiu poder descongestionar els hospitals que ho necessitin.

L’Hospital Fira Salut començarà a funcionar amb 300 llits i està previst anar-lo ampliant fins arribar a uns 2.000. Tot i així, si fos necessari s’aniria ampliant en funció de les necessitats i disponibilitat de recursos. Es posarà en marxa amb uns 600 professionals sanitaris, entre metges, infermeria, auxiliars i zeladors.

En el muntatge de l’Hospital a la Fira hi participen més de 300 professionals, entre els quals també una quinzena d’entitats i organitzacions com Fira de Barcelona, Metges Sense Fronteres, l’Ajuntament de Barcelona amb els bombers i la Guàrdia Urbana, i també l’Ajuntament de l’Hospitalet i la seva Guàrdia Urbana, a més de la Diputació de Barcelona, els Mossos d’Esquadra i membres de l’exèrcit. 

L’hospital provisional Fira Salut disposa de tots els materials necessaris per atendre als pacients de Covid19 i, a més, està equipat amb 336 llits amb tauletes; ipads per garantir la comunicació entre pacients i familiars, d’un sistema informàtic per accedir a tota la informació mèdica i a les fitxes dels pacients. També disposa de lavabos i d’un total de 12 dutxes pels pacients distribuïdes per tot l’espai. A més, els professionals que estaran treballant a l’hospital provisional de la Fira també disposaran de vestuaris, guixetes, dutxes, sala de descans i cafeteria.



Adjuntem dos vídeos no editats de les declaracions de la consellera i dos minuts d'imatges recurs de la visita:

Wetransfer: https://we.tl/t-eYjUXG9iCQ

Youtube ocult: https://youtu.be/CQVN2RndrMQ

3  

Imatges

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la visita a l'hospital temporal Fira Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, durant la visita a l'hospital temporal Fira Salut 2814

Fotografia 2 de la visita de la consellera Vergés a l'hospital temporal Fira Salut

Fotografia 2 de la visita de la consellera Vergés a l'hospital temporal Fira Salut 2598

Fotografia 3 de l'hospital temporal Fira Salut

Fotografia 3 de l'hospital temporal Fira Salut 2337