El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i The Ricky Rubio Foundation promouen la distribució de 2.500 llibres per als menors tutelars per la Generalitat, amb la col·laboració de Grup Enciclopèdia.

Davant la situació de confinament que també afecta els menors tutelats per la Generalitat que viuen a tot el territori, The Ricky Rubio Foundation i la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies han col·laborat en l’objectiu de fer-los arribar un ampli estoc de llibres de lectura i entreteniment.

 

En col·laboració amb el departament i, concretament, en l’àmbit de la gestió dels menors tutelats de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), The Ricky Rubio Foundation ha gestionat l’adquisició i distribució d’un estoc de 2.500 llibres de lectura i entreteniment, nous, destinats a aquest ventall de lectors infantils i juvenils fins als 18 anys.

 

Aquesta necessitat de disposar de literatura infantil i juvenil s’ha fet encara més palesa com a conseqüència de les actuals circumstàncies i, mentre no es comenci a produir un desconfinament de nens i nenes, s’ha acordat fer arribar aquests llibres als centres de la DGAIA per promoure l’hàbit de la lectura.

 

Un llibre és una finestra al món, per gaudir d’aventures, per aprendre, per viatjar sense sortir de casa, per conèixer altres cultures i també per compartir moments de lectura i històries amb els companys del centre. Per això, aquesta donació de llibres de lectura per a infants i joves és un al·licient més per millorar l’estada als centres de menors i cases d’acollida.

 

El conseller Chakir El Homrani afirma que “és una iniciativa de les que sumen, on es fa evident que la col·laboració és una eina molt poderosa en aquesta situació excepcional que vivim”. Així mateix, El Homrani explica que “oferir temps per llegir per als infants i joves mentre no poden començar a sortir de casa és la millor manera per aficionar-los a la lectura i per compartir històries".

 

The Ricky Rubio Foundation vol destacar la col·laboració del Grup Enciclopèdia en aquesta iniciativa, que ha estat clau per l’èxit del projecte. Un cop revisats els llibres disponibles i susceptibles d’entrar dins dels paràmetres d’aquesta necessitat, el grup editorial ha donat totes les facilitats per fer efectiva la donació del màxim nombre d’exemplars de volums dels seus dos segells dirigits al públic infantil i juvenil, La Galera i Galera Young.

 

Per Ricky Rubio, aquesta iniciativa és “molt interessant i encertada, perquè millora el confinament d’aquests nens i joves amb el confort de bones lectures, pròpies de l’edat de cadascun, aportant alhora entreteniment, formació personal i la iniciativa a l’hàbit de llegir. Podem gaudir d’aquest temps de confinament amb una estona de lectura com una part del lleure i la diversió diària”.

 

A través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), la Conselleria ja ha iniciat el repartiment dels llibres i planificat com fer circular l’estoc –amb totes les mesures de seguretat, higiene i prevenció de contagi– perquè el màxim dels menors tutelats disposin dels millors títols per aprofitar la quarantena.