Residència Bertran i Oriola de la Barceloneta

Salut intervé la residència Bertran i Oriola de la Barceloneta i en relleva la direcció

query_builder   27 abril 2020 12:02

event_note Nota de premsa

Salut intervé la residència Bertran i Oriola de la Barceloneta i en relleva la direcció

Residència Bertran i Oriola de la Barceloneta

La Generalitat de Catalunya, a través del Consorci Sanitari de Barcelona, ha rellevat la direcció en la gestió de la Residència Bertran i Oriola de la Barceloneta per tal de buscar estabilitzar la situació del centre després de dues inspeccions i detectar mancances en el tracte a les persones residents.

La  gestió de la residència l’assumirà la mateixa entitat que s’encarrega de la gestió de la residència Paral·lel, les Germanes Hospitalàries-Psicoclínica de la Mercè. La decisió es pren després d’una segona inspecció d’urgència després que el passat dia 22 d’abril es detectés la incapacitat per reparar les mancances per part de la direcció en la cura dels residents. La setmana passada es va iniciar el trasllat del màxim nombre de residents, i per això es va traslladar a 20 residents dels 40 totals actuals a la Residència Paral·lel. També s’ha mantingut a l’Hospital del Mar els 8 pacients que estan encara ingressats i pendents d’alta.

Des del 13 de març que l’EAP de Barceloneta està fent suport presencial a la Residència amb la visita diària d’un metge i una infermera. Alguns dies els equips es doblen. L’EAP ha gestionat l’enviament d’oxigen, realitzat formació i facilitat EPIs i mobilitzat residents per tal de sectoritzar la Residència segons simptomatologia clínica. A més a més de revisar totes les medicacions cròniques i realitzar prescripció i avaluar tots els residents.

En un primer moment es van avaluar i es va donar l’alta a un grup de persones que es van enviar a casa i un altra que es va derivar a l’Hospital de Mar. També es va fer un cribatge als residents i formació al personal i gerència, el dia 13 d’abril i es va activar una inspecció a la residència per part Direcció general d'Ordenació  i Regulació Sanitària, que es va fer el 14 Abril 2020. Finalment, aquest diumenge s’ha cessat i rellevat la direcció davant la incapacitat de reparar les mancances.

2  

Imatges

Fotografia de la Residència Bertran i Oriola de la Barceloneta

Fotografia de la Residència Bertran i Oriola de la Barceloneta 156

Fotografia 2 de la Residència Bertran i Oriola de la Barceloneta

Fotografia 2 de la Residència Bertran i Oriola de la Barceloneta 153

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined