El vicepresident Aragonès i el conseller El Homrani durant la visita a la Creu Roja

El Govern destina 1'5M d'euros a combatre la pobresa i malnutrició infantil a través d'un acord amb Creu Roja

query_builder   6 maig 2020 14:21

event_note Nota de premsa

El Govern destina 1'5M d'euros a combatre la pobresa i malnutrició infantil a través d'un acord amb Creu Roja

  • El Vicepresident, Pere Aragonès, ha fet l’anunci en el transcurs d’una visita a les instal·lacions de Creu Roja a la ciutat de Barcelona amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.
  • Aquest milió i mig d’euros servirà per la compra i distribució d’aliments i kits d’emergència que es faran arribar a les famílies amb infants i adolescents en situació de precarietat econòmica
El vicepresident Aragonès i el conseller El Homrani durant la visita a la Creu Roja

El Govern destinarà 1,5 milions d’euros a la Creu Roja per la compra i distribució d’aliments, kits d’emergència i targetes moneder per a famílies amb infants i adolescents amb situació de vulnerabilitat.

Aquests subministraments es faran arribar  a través de les assemblees locals i comarcals i dels Centres de Distribució d’Aliments de la Creu Roja a tot Catalunya a les famílies amb infants i adolescents menors de 18 anys, que estiguin en situació de precarietat econòmica, amb la voluntat de combatre la pobresa infantil.

El milió i mig d’euros d’aquest acord arribaran a aquestes famílies en forma d'ajut d'urgència per productes de primera necessitat per gastar en els comerços de proximitat d'arreu del país.

En una atenció als mitjans de comunicació, el vicepresident Aragonès ha recordat que “en la crisi del 2008, les grans institucions europees i l’Estat van rescatar els bancs”, “ara toca rescatar les persones”, ha advertit. Aragonès ha agraït la feina de totes les entitats, els moviments socials i els voluntaris i ha volgut posar en valor la tasca de la Creu Roja “per garantir la distribució alimentària a moltes famílies que, degut a les desigualtats que pateix la nostra societat, no tenien capacitat d’estalvi per aguantar una caiguda d’ingressos davant el confinament econòmic”.

El vicepresident ha assegurat que la col·laboració del Govern amb aquestes entitats “s’haurà de continuar fent de manera constant en les properes setmanes, per evitar que, en aquesta crisi sanitària, les desigualtats econòmiques augmentin”. En aquest sentit, ha recordat les dues mesures que ha aprovat el Govern en les últimes setmanes per assegurar els subministraments bàsics de totes les persones que més ho necessiten: l’ajut de 200 euros als treballadors que han vist reduïts els seus ingressos i una primera contractació d’urgència d’1,5 M€ a la Creu Roja “perquè pugui distribuir aliments entre moltes famílies que estan en situació de dificultat”.

De la seva banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani ha destacat que “amb l’acord amb Creu Roja posen en valor la prioritat de la infància i les famílies en situació de vulnerabilitat i la col·laboració público-social per evitar que la desigualtat s’incrementi arran de la crisi actual.” El Homrani també ha destacat que “els efectes de la crisi sanitària de la covid19 en l’àmbit laboral i social farà aflorar col·lectius invisibles fins ara, com les persones en situació irregular. Aquests veïns i veïns han de veure reconeguts els seus drets i aquesta ha de ser una bona oportunitat per fer-los visibles i amb tots els drets de ciutadania.”

Josep Quitet, president de Creu Roja Catalunya ha afirmat que "després de l'estabilització de la crisi sanitària, ara tenim a les nostres portes persones que es troben a la UCI Social. Famílies senceres, famílies monoparentals, persones que han patit un ERTO o que treballaven en economia no formal ara ens sol·liciten de forma urgent productes bàsics, com ara alimentació o medicaments. Per tant, no deixarem ningú enrere en aquesta emergència social i econòmica sense precedents.”

L’ajuda que vehicularà la Creu Roja, dins el Pla Creu Roja RESPON davant els efectes socials de la COVID-19, es fa en coordinació amb els serveis socials bàsics, per tal de no duplicar esforços i garantir que arriba a qui més ho necessita.

La Creu Roja, en aquest moment excepcional de crisi social i econòmica, està reforçant dins el Pla Creu Roja RESPON les aliances públic-privades amb previsió d’un increment notable de la demanda en la distribució d’aliments per a les properes setmanes.

De fet, des de l’inici de la crisi, a mitjans març, un equip de 6.382 persones voluntàries i tècniques de la Creu Roja ha distribuït 504.000 kg. d’aliments i han realitzat 46.500 entregues de productes de primera necessitat i medicines a més de 90.752 persones en risc d’exclusió social en més de 150 municipis catalans.

 

 

 

2  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 219

Fotografia 2

Fotografia 2 183

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 77

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined