• La consellera de la Presidència i portaveu del Govern ha signat avui un conveni amb l’Ajuntament i la Universitat de Vic per a la ubicació a la capital osonenca del nou Centre de Tecnificació Esportiva de la Catalunya Central
  • La ciutat també acollirà la delegació territorial de l’Esport a la Catalunya Central
Signatura del conveni

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha signat avui el conveni per construir el nou Centre de Tecnificació Esportiva de la Catalunya Central, juntament amb l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el rector magnífic de la aUVic-UCC, Josep Eladi. Budó ha destacat la tasca conjunta de les administracions per “dur a l’èxit” un projecte que “va més enllà de la ciutat de Vic” i que ha comparat amb el potencial “transformador” que va suposar per a la demarcació la creació de la Universitat.  

Al Centre de Tecnificació, que es posarà en marxa el setembre de 2021, se sumarà també la delegació territorial de l’Esport a la Catalunya Central, que s’instal·larà en un equipament cedit per l’Ajuntament. Per aquest motiu, la consellera de la Presidència ha destacat que Vic esdevindrà “un referent de l'esport al nostre país”.

Durant la signatura del conveni, la consellera Budó ha estat  acompanyada del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, que ha explicat que amb l’acte d’avui s’ha establert “l’arquitectura institucional” que ha de permetre desenvolupar el centre. A partir d’aquí, ha detallat, es decidiran quines inversions s’hi destinaran, vinculades als diferents programes que engegui el centre, el nombre d'esportistes, l’equip i cos tècnic i els recursos associats a cada programa. En aquest sentit, Figueras ha concretat que els atletes que s'entrenin en aquest centre de tecnificació rebran una beca de la Secretaria General de l'Esport que pot ser estrictament esportiva, per als que utilitzin l’equipament només per entrenar-se; esportiva i de formació, amb la qual es finança el cost del programa esportiu i de formació, i la beca completa, que inclou també les despeses de viure al centre.

Visita al Club Natació Sabadell

Prèviament a la signatura del conveni a Vic, la consellera Budó ha visitat el Club Natació Sabadell per conèixer les instal·lacions i el funcionament d’aquest centre esportiu del Vallès Occidental, que ha qualificat de “petita joia de la corona”. “Després d’aquesta crisi sanitària, creiem que des del Govern és molt  important conèixer i acompanyar els clubs esportius, acompanyar les entitats esportives en la seva reobertura perquè som conscients que ha estat un sector fortament colpejat per aquesta crisi”, ha explicat Budó.

La consellera ha volgut remarcar que el Govern està “al costat” de les entitats esportives per “palpar de primera mà com han viscut aquesta crisi sanitària i trobar conjuntament les millors solucions possibles”. En aquest sentit, Budó ha recordat que l’Executiu ha pres diverses mesures des del primer moment per acompanyar els clubs esportius, com ara una línia de préstecs a través de l’ICF.

2  

Imatges

Foto de la signatura del conveni (Julio Díaz)

Foto de la signatura del conveni (Julio Díaz) 98

Foto de la visita al Club Natació Sabadell (Julio Díaz)

Foto de la visita al Club Natació Sabadell (Julio Díaz) 239

1  

Vídeos

(Vídeo) Impulsem el Centre de Tecnificació Espoertiva de la catalunya Central, a Vic