camp de treball 2019

Joventut obre les inscripcions a 35 camps de treball per a joves de 14 a 29 anys aquest estiu

El sistema directe d'inscripció i més places en anglès, novetats d'aquesta edició amb 612 places d'arqueologia, mediambient, patrimoni cultural o acció social

query_builder   22 juny 2020 13:00

event_note Nota de premsa

Joventut obre les inscripcions a 35 camps de treball per a joves de 14 a 29 anys aquest estiu

El sistema directe d'inscripció i més places en anglès, novetats d'aquesta edició amb 612 places d'arqueologia, mediambient, patrimoni cultural o acció social

camp de treball 2019

La Direcció General de Joventut ha obert avui a les 12 hores les inscripcions directes a un total de 612 places ofertes en 35 camps de treball que organitza per aquest estiu, i que estan dirigides a joves d’entre 14 a 29 anys.

L’oferta d’aquest 2020 s’ajusta a les recomanacions de Salut Pública de manera que les activitats han establert les mesures consensuades de prevenció, seguretat i higiene recollides al web estiuamblleure.cat, com ara el protocol específic per a la realització de camps de treball.  

Pel que fa a les novetats, el programa incorpora 9 camps de treball inèdits -majoritàriament en l’àmbit de la millora del medi ambient-, mentre que els 26 camps restants són una continuació de projectes ja iniciats en campanyes anteriors. 

Una altra de les principals novetats de l’edició 2020 és la major oferta de places exclusives per a joves catalans de camps de treball que es desenvoluparan en anglès, fins a un total de 152 (114 més que l’any passat). En edicions anteriors, els camps de treball internacionals es feien en aquesta llengua i acollien participants d’arreu del món, així com també un nombre menor de participants catalans. Aquest any només podran acollir jovent català i es continuaran desenvolupant en anglès.

Per la mateixa lògica que els camps de Joventut no rebran voluntaris i voluntàries d’altres països aquest estiu, els i les joves catalanes que gaudien d’un camp de treball internacional a d’altres llocs del món no ho podran fer aquesta edició per l’anul·lació d’aquesta oferta en el moment de la planificació del programa.

Els sistema d’inscripció és també una exigència adaptada a l’excepcionalitat i a les vicissituds d’aquesta edició pel que fa a la disposició de temps per a la seva organització. A diferència d’anteriors campanyes, aquest 2020 no hi haurà preinscripció i un sorteig posterior de places sinó que els i les joves interessades en participar-hi poden fer la seva inscripció directe a través del portal de reserves. El web indicarà el nombre de places que queden vacants en el moment de la connexió i a cada reserva s’hi podran inscriure fins a un màxim de dos participants.

Els camps de treball organitzats per la DGJ són gestionats i desenvolupats a través d’associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local que els acull. Consten d’una estada de quinze dies per a jovent voluntari que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural.  

La directora general de Joventut, Laia Girós, ha destacat que “no a tot arreu hi haurà camps de treball aquest estiu, però sí a Catalunya. I això és el resultat d’un treball intens que hem dut a terme des de fa mesos amb múltiples actors per garantir un estiu amb lleure”. En aquesta línia, el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, ha recordat que “era important que hi hagués camps perquè aquesta activitat es basa en el treball voluntari dels i les joves que s’impliquen desinteressadament en la millora d’un bé comunitari i promouen un intercanvi cultural i de relació amb l’entorn local”.

Per àmbits territorials, 10 camps de treball es faran a les comarques gironines, 7 al Camp de Tarragona, 7 a l’Alt Pirineu i Aran, 5 a l’àmbit de Ponent, 5 a la Catalunya Central i 1 a l’àmbit metropolità de Barcelona. 

Per tipologies, els més nombrosos són els relacionats amb el medi ambient (15), seguits dels d’arqueologia (4), medi ambient i patrimoni (4), patrimoni (3), social i artístic (2), medi ambient i cultura (2), patrimoni i cultura (2), artístic i històric (1), social, patrimoni i cultura (1) i exclusivament cultural (1).

Trobareu més detalls a l'arxiu annex.

1  

Imatges

Camp de treball a Alàs i Cerc (Alt Urgell). Edició 2019

Camp de treball a Alàs i Cerc (Alt Urgell). Edició 2019 6047

1  

Fitxers adjunts

ANNEX: CAMPS DE TREBALL A CATALUNYA PER A?MBIT TERRITORIAL

ANNEX: CAMPS DE TREBALL A CATALUNYA PER A?MBIT TERRITORIAL
PDF | 436

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined