_

Consellera Vergés: "La societat ha d'interioritzar les mesures, molt senzilles i claus, pel control de la transmissió del virus"

query_builder   26 juny 2020 19:44

event_note Nota de premsa

Consellera Vergés: "La societat ha d'interioritzar les mesures, molt senzilles i claus, pel control de la transmissió del virus"

La consellera Vergés i l'alcalde de Lleida, durant la seva visita a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat avui Lleida per seguir l’evolució de la pandèmia de la Covid-19. Allà, s’ha reunit amb els responsables de les regions sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran, entre ells l’equip de Salut Pública i els equips d’atenció Primària per conèixer de primera mà com s’està gestionant la situació a les residències i els darrers brots a la demarcació. Acompanyada de l’alcalde de la capital del Segrià, Miquel Pueyo, també s’ha trobat amb els responsables de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV).

La consellera ha reiterat que “hem d’estar preparats per tot, per propers brots però, sobretot, per si arriba una segona onada”, davant la qual “tenim ara molt més coneixement d’aquest virus i de les seves conseqüències i, per tant, tenim una millor capacitat per enfrontar-nos-hi i gestionar-ho bé”. Per a Vergés, la societat ha de ser conscient que “l’epidèmia existeix, que és aquí i no s’ha acabat”. “Hem d’interioritzar les mesures que són molt senzilles i són la clau per al control de la transmissió del virus”: les mesures higièniques, la distància física de seguretat i l’ús de mascaretes de protecció addicional. “Si ho fem, podrem seguir fent les activitats de vida que vam perdre durant el confinament total. Ens necessitem totes i tots, i només depèn de nosaltres”, ha conclòs la titular de Salut abans de mostrar-se convençuda que així serà i que la població “no correrà riscos innecessaris, sobretot per protegir les persones més vulnerables”.

La situació a Lleida
La situació actual de la pandèmia a Lleida es centra en dos escenaris principals. En primer lloc, les persones allotjades als dispositius que Salut va habilitar a l’inici de la campanya de la fruita per acollir aquelles persones -la majoria temporers-, que no poden fer l’aïllament correctament en el seu domicili habitual. Actualment, hi ha 75 persones aïllades, en diversos d’aquests allotjaments, de les quals 30 són positives, 41 són contactes estrets i 4 estan pendents de fer-se la prova.

Per altra banda, pel que fa al brot que es va declarar a principis d’aquesta setmana en una residència de la capital, hi ha confirmats 18 diagnòstics positius, dels quals 5 són treballadors i 13 són residents. D’aquests últims, 4 han estat traslladats a centres hospitalaris. Els primers símptomes es van detectar a mitjans de la setmana passada, fet que va engegar tot el protocol. Es van fer proves PCR a tots els residents i treballadors i des de Salut Pública i Atenció Primària s’ha vetllat perquè els treballadors i el centre realitzin una correcta sectorització de la residència i que s’apliquin les mesures d’higiene i els EPI’s correctament. A més, des de la primària s’ha reforçat el servei d’infermeria i auxiliars d’infermeria, ja que alguns dels treballadors han hagut de ser aïllats. L’estudi del brot i el seguiment de contactes segueix en curs i des de Salut Pública es fan visites periòdiques per actualitzar la situació i les mesures quan sigui necessari.

La consellera ha anunciat també que properament es tornarà a habilitar l’Hotel Nastasi per acollir persones a qui calgui mantenir en aïllament i fer seguiment de contactes de pacients afectats per Covid-19.

4  

Imatges

Foto HC i alcalde

Foto HC i alcalde 232

Foto HC amb professionals

Foto HC amb professionals 179

Foto visita hotel

Foto visita hotel 159

Foto HC i mitjans

Foto HC i mitjans 150

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined