Visita obres de fira òptica tram Tortosa, Xerta, Benifallet i Gandesa

El conseller Puigneró anuncia una inversió d'1,3 M€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat les comarques del Baix Ebre i Terra Alta

Jordi Puigneró ha visitat avui les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Tortosa, Xerta, Benifallet i Gandesa

query_builder   2 juliol 2020 18:21

event_note Nota de premsa

El conseller Puigneró anuncia una inversió d'1,3 M€ per connectar amb fibra òptica de la Generalitat les comarques del Baix Ebre i Terra Alta

Jordi Puigneró ha visitat avui les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Tortosa, Xerta, Benifallet i Gandesa


  • Aquests treballs formen part del projecte que permetrà connectar enguany les 13 capitals de comarca que falten, i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.
  • El 84% de la població de Catalunya quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2020
  • Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació
Visita obres de fira òptica tram Tortosa, Xerta, Benifallet i Gandesa

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquesta tarda les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Tortosa, Xerta, Benifallet i Gandesa.

Amb les obres en execució que ha visitat avui el conseller, el 58% dels habitants de les comarques del Baix Ebre i la Terra Alta disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. A finals d’agost, s’hauran estès 37 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat que connectaran cinc municipis entre el Baix Ebre i la Terra Alta, aquests quilòmetres se sumaran als 76 ja existents, amb 1,3 milions d’euros d’inversió.

Pel que fa el Baix Ebre, el 60% dels habitants disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d’aquest estiu. La comarca passa de tenir 44.448 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 5.722 nous habitants. D’aquesta manera, el Baix Ebre passa de tenir tres municipis connectats (L’Aldea, L’Ametlla de Mar i Tortosa) a tenir-ne sis en total amb la incorporació d’Aldover, Benifallet i Xerta. Amb aquest projecte també quedaran connectats dos polígons de Tortosa.

Pel que fa a la Terra Alta, el 35% del total dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió. La comarca passa de no tenir cap habitant amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 6.729 habitants, i passa de no tenir cap municipi connectat a tenir-ne dos: Gandesa i El Pinell de Brai.

Capitals de comarca connectades i municipis al seu pas aquest 2020

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020 en un moment clau per la recuperació econòmica del país amb la voluntat de garantir la igualtat d’oportunitats i la vertebració territorial.

Aquest pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

En aquest sentit, el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya posa a disposició del territori una infraestructura que facilita el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica per part dels operadors de telecomunicacions. Des del Govern es treballa amb els consells comarcals, ajuntaments i operadors locals per fer arribar la darrera milla de fibra òptica a les llars.

Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya. Amb l’accés a la fibra òptica, la Generalitat garanteix la igualtat d’oportunitats arreu del país, l’impuls del teixit econòmic a tot el territori, el progrés econòmic i social i també especialment la lluita activa contra la despoblació.

El projecte d'extensió de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya està cofinançat pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

2  

Imatges

Mapa desplegament obres de fibra òptica al Baix Ebre i Terra Alta

Mapa desplegament obres de fibra òptica al Baix Ebre i Terra Alta 258

Visita obres de fira òptica tram Tortosa, Xerta, Benifallet i Gandesa

Visita obres de fira òptica tram Tortosa, Xerta, Benifallet i Gandesa 174

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined