PAU 2020

El PROCICAT dóna llum verda a la celebració de les proves que comencen dimarts

Es manté la prova d'accés a la universitat per als estudiants que realitzen la PAU 2020 a la comarca del Segrià

query_builder   5 juliol 2020 18:33

event_note Nota de premsa

El PROCICAT dóna llum verda a la celebració de les proves que comencen dimarts

Es manté la prova d'accés a la universitat per als estudiants que realitzen la PAU 2020 a la comarca del Segrià

  • Únicament es requerirà a l’alumnat que acrediti el motiu del desplaçament fins a la seu d’examen assignada
  • Tal i com estava previst, l’estudiantat haurà de seguir les mesures de protecció dictades: distància social de seguretat, higiene de mans i utilització de la mascareta
PAU 2020

La prova d’accés a la universitat (PAU 2020) es mantindrà als 9 tribunals de Lleida capital (Segrià) on estan ubicades les seus d’examen a la comarca del Segrià. El treball conjunt realitzat amb els tècnics del PROCICAT ha confirmat que és compatible amb el confinament perimetral establert des d’ahir dissabte a les 12 del migdia. Per tant, els 1.694 alumnes que, a partir de dimarts, tenen assignat com a seu d’examen un tribunal de Lleida capital, podran desplaçar-se per realitzar la prova, tal i com estava previst. 

Des del PROCICAT han valorat que les mesures de prevenció i seguretat previstes per a la realització de les proves arreu de Catalunya –aprovades per aquest mateix organisme el passat 19 de juny– són suficients per prevenir el risc de contagi i evitar la propagació de la COVID-19. Concretament, aquestes mesures es basen en el respecte a la distància social de seguretat, l’ús de la mascareta i la intensificació de la higiene de mans. Així mateix, s’apel·la a la responsabilitat social dels participants perquè ningú es presenti al centre assignat en cas de tenir símptomes compatibles amb la COVID-19 o estar en situació de quarantena domiciliària i anar directament al centre d’atenció primària del seu municipi.

Declaració d’autoresponsabilitat i comprovant de matriculació a la PAU 2020

A l’igual que s’ha establert per als motius laborals, a l’alumnat assignat a algun dels 9 tribunals de Lleida capital (Segrià) que resideixi fora del perímetre del confinament haurà de portar la declaració d’autoresponsabilitat. Així mateix, hauran de presentar el comprovant -ja sigui imprès o captura de pantalla del portal d’accés a la universitat–conforme s’han matriculat a la PAU 2020, document on consten els horaris i la seu assignada a l’alumne.

Des de la comissió organitzadora de la PAU, es recorda a aquests alumnes que hauran d’anar directament a la seu de la prova i que, un cop finalitzat l’examen o exàmens que hagin de fer, hauran de tornar directament al seu municipi de residència.

Un total de 39.904 estudiants (34.547 el 2019) s’han matriculat enguany a la prova d’accés a la universitat (PAU) que tindrà lloc la pròxima setmana, concretament els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol. Concretament, la PAU 2020 se celebrarà en 216 tribunals (165 el 2019) situats en 63 municipis (20 el 2019) per tal d’evitar els desplaçaments en la mesura del possible, així com les permanències d’espera entre exàmens innecessàries en les seus dels exàmens.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined