Generalitat de Catalunya

El Govern ret homenatge a les víctimes de la Covid-19 amb un acte institucional televisat a les Fonts de Montjuïc de Barcelona

query_builder   6 juliol 2020 19:03

event_note Nota de premsa

El Govern ret homenatge a les víctimes de la Covid-19 amb un acte institucional televisat a les Fonts de Montjuïc de Barcelona

  • L’acte, titulat “De la foscor a la llum”, se celebrarà el proper 9 de juliol, a les 22.00 hores, i comptarà amb l’assistència del president de la Generalitat, Quim Torra, i de tot del Govern, així com del president del Parlament, Roger Torrent, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
  • L’objectiu és recordar totes les víctimes de la pandèmia, agrair l’esforç de la ciutadania i del personal sanitari, d’emergències i altres serveis essencials i enviar un missatge d’esperança de cara al futur
  • TV3 emetrà en directe tot l’acte institucional, que serà tancat al públic i es podrà seguir únicament per televisió o a través de la web i les xarxes socials del Govern per evitar les aglomeracions i davant la dificultat de garantir la distància de seguretat

El Govern celebrarà un acte institucional per retre homenatge a les víctimes de la pandèmia de coronavirus i reconèixer tots els ciutadans de Catalunya el seu esforç i comportament durant la crisi sanitària provocada per la Covid-19, molt especialment aquelles persones que, amb la seva valentia i professionalitat, hi han tingut un paper clau, com el col·lectiu de sanitaris, d’emergència i altres serveis essencials.

La cerimònia es durà a terme el proper dijous, 9 de juliol, a les 22.00 hores, a les Fonts de Montjuïc de Barcelona, i comptarà amb la participació de tots els membres del Govern, encapçalats pel president de la Generalitat, Quim Torra. També hi assistiran el president del Parlament, Roger Torrent, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Així mateix, els col·lectius homenatjats —víctimes, familiars, personal sanitari, d’emergències i d’altres serveis essencials— seran presents simbòlicament a l’acte a través de diferents projeccions i vídeos testimonials.

El Govern també vol que l’acte pugui esdevenir, d’una banda, una cerimònia col·lectiva amb la qual compartir el dolor de milers de famílies que, en la majoria dels casos, han hagut de patir la pèrdua d’un ésser estimat en solitari i, de l’altra, una mirada d’esperança de cara al futur, un missatge que amb responsabilitat, solidaritat i civisme, Catalunya se’n sortirà.

Titulat “De la foscor a la llum”, l’acte té com a fil conductor la idea que la societat catalana ha passat de la foscor inesperada dels moments inicial de la pandèmia a la llum, gràcies a la feina incansable de molts i a la consciència de tots. Projeccions, lectures de textos i interpretacions musicals transmetran artísticament aquesta transició.

A l’acte hi participaran els músics Jordi Savall, Txell Sust, Mònica Rodas, Clara Peya, Ariadna Peya, Gemma Humet, Las Migas, Micky Núñez, Lax’n’Busto, Miquel Abras, Dr. Prats, Jofre Bardagí, Beth, Elena Gadel, Santi Balmes, i els actors Rosa Andreu i Joan Pera.

TV3 emetrà en directe tot l’acte institucional, que serà tancat al públic i es podrà seguir únicament per televisió o a través de la web i les xarxes socials del Govern per evitar les aglomeracions i davant la dificultat de garantir la distància de seguretat.

DESENVOLUPAMENT DE L’ACTE INSTITUCIONAL

Dia: 9 de juliol de 2020

Hora: 22.00h

Durada aproximada: 45 minuts

Lloc: Fonts de Montjuïc

Direcció artística: Marta Bayarri Valls.

Una olivera i un piano de cua presidiran l’escenari, on hi haurà també un seguit de llums disposades a escena que s’obriran durant el decurs de l’acte. Una persona sortirà a regar l’olivera i en una de les branques hi apareixerà una petita bombeta. A continuació, Jordi Savall interpretarà una peça musical i es projectarà la silueta del mapa de Catalunya dividit en les set regions sanitàries i un muntatge del moment en què tot es va aturar. Tot seguit, es donarà pas a dos vídeos dedicats al personal sanitari i altres serveis essencials, un amb testimonis d’aquests col·lectius i un altre de reconeixement a la seva tasca. Aquest bloc finalitzarà amb l’actuació de Txell Sust i Mònica Rodas, que interpretaran el tema musical ”Tens un amic”.

L’actuació de Clara i Ariadna Peya donarà inici al bloc dedicat a honorar les persones que han mort víctimes de la Covid-19. Familiars que han perdut un ésser estimat explicaran la seva experiència en un vídeo i recordaran aquella persona. Es llegirà el poema “Lletra a Dolors”, de Miquel Martí Pol. A continuació, s’emetrà un vídeo d’homenatge a les víctimes, seguit d’”El Cant de l’Enyor”, a càrrec de Gemma Humet, mentre es projecten a la pantalla milers de punts de llum que representen les persones que han perdut la vida. Aquests llums aniran conformant una figura que es convertirà en una pluja d’estels que s’escampa per l’univers. En aquell moment, la llum baixarà progressivament fins a il·luminar tot el passeig de Maria Cristina, enfilant-se finalment fins a les torres, en una al·legoria de l’ascens de les ànimes al cel. Aquest bloc es tancarà amb l’actuació de Las Migas, que interpretaran el tema “La Calma”.

El darrer bloc, dedicat al reconeixement a tota la ciutadania, començarà amb la intervenció de l’actor Joan Pera. Es projectaran vídeos d’iniciatives socials, individuals i col·lectives, que han aportat alegria i consol durant el confinament. L’actuació de Miki Núñez, amb el tema “Escriurem”, donarà pas a les veus de diferents nens i nenes que parlaran del confinament. Una adolescent parlarà d’esperança, de futur responsable i de represa de les nostres vides. A continuació, es projectarà un vídeo sobre la represa i Lax’n’Busto i Miquel Abras tocaran la cançó “Que boig el món”. Després de veure unes imatges de persones somrient i retrobant-se amb els seus, conformant un símbol d’unitat i fortalesa conjunta, es projectarà un mapa de Catalunya sense la divisió en regions sanitàries, en un símbol del retorn a la llum. Dr. PRATS interpretaran el tema “Al final tot anirà bé”. S’activaran les fonts de Montjuïc, que ballaran al ritme de la música i amb la llum, com a símbol de font de vida. Finalment, la cerimònia es clourà amb la interpretació d’”Un núvol blanc”, a càrrec de Jofre Bardagí, Beth i Elena Gadel.

 

Indicacions per als periodistes que vulguin assistir a l’acte

Atès que és un acte pensat per ser emès per TV, TV3 oferirà el senyal en directe de l’acte institucional a través de Collserola i FORTA pels mitjans que desitgin emetre-ho. També es difondrà per xarxes del @govern i a través de la plataforma Watchity es podrà recuperar la compareixença íntegra.

Els mitjans gràfics de TV només podran agafar imatges de recurs. Pel que fa a les fotografies, els fotògrafs del Palau de la Generalitat subministraran les imatges i ACN actuarà de pool per la resta de mitjans.

Els periodistes que desitgin assistir a l’acte institucional hauran de tenir en compte que hi haurà limitacions de mobilitat. No obstant això, si volen assistir tindran un lloc reservat i s’hauran d’acreditar prèviament enviant un correu electrònic a comunicaciogovern.presidencia@gencat,cat des d’una adreça corporativa, indicant el nom, cognoms, DNI i tasca informativa que desenvolupen.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined