El cap de l'Executiu ha encapçalat l'homenatge a les víctimes de la Covid-19 (foto: Jordi Bedmar)
El cap de l'Executiu ha encapçalat l'homenatge a les víctimes de la Covid-19 (foto: Jordi Bedmar)
  • El cap de l’Executiu encapçala l’homenatge a les víctimes de la Covid-19 “De la foscor a la llum”, que ha comptat amb l’assistència de tot del Govern, així com del president del Parlament i representants dels grups parlamentaris, l’alcaldessa de Barcelona, el ministre de Sanitat, i la delegada del govern espanyol a Catalunya.
  • L’objectiu de l’acte ha estat  recordar totes les víctimes de la pandèmia, agrair l’esforç de la ciutadania i del personal sanitari, d’emergències i altres serveis essencials i enviar un missatge d’esperança de cara al futur

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat aquesta nit l’acte institucional d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 “De la foscor a la llum”, organitzat pel Govern. El cap de l’Executiu ha obert l’acte dedicant unes paraules als afectats per la pandèmia i ha recordat que som aquí per expressar el nostre condol i retre homenatge a les víctimes de la Covid-19, de qui no ens hem pogut acomiadar com hauríem desitjat”. Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, durant la seva intervenció “aquest també és un acte de reconeixement al col·lectiu de sanitaris, al personal d’emergències i a tots els serveis essencial que, amb abnegació i un coratge indescriptibles, ens han cuidat a tots durant aquest temps posant en risc la seva salut”. El president de la Generalitat ha afegit que “De la foscor a la llum” és un homenatge que pretén llençar un missatge d’esperança perquè “el dolor i les llàgrimes d’aquests dies ens enforteixin i ens menin, amb esperança, a un futur millor”. “El món que havia de venir ja és aquí, forgem-lo plegats, fem-ho amb compromís, solidaritat i fraternitat”, ha precisat.

L’acte ha comptat amb la participació dels col·lectius homenatjats —víctimes, familiars, personal sanitari, d’emergències i d’altres serveis essencials—a través de projeccions i vídeos testimonials. També hi ha assistit tot el Govern, així com del president del Parlament, Roger Torrent, i representants dels grups parlamentaris; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera

Amb aquest acte, el Govern ha pretès fer, d’una banda, una cerimònia col·lectiva amb la qual compartir el dolor de milers de famílies que, en la majoria dels casos, han hagut de patir la pèrdua d’un ésser estimat en solitari i, de l’altra, una mirada d’esperança de cara al futur, un missatge que amb responsabilitat, solidaritat i civisme, Catalunya se’n sortirà.

Titulat “De la foscor a la llum”, l’acte té com a fil conductor la idea que la societat catalana ha passat de la foscor inesperada dels moments inicial de la pandèmia a la llum, gràcies a la feina incansable de molts i a la consciència de tots. Projeccions, lectures de textos i interpretacions musicals han transmès artísticament aquesta transició.

A l’acte ha comptat amb la participació  dels músics Jordi Savall, Txell Sust, Mònica Rodas, Clara Peya, Ariadna Peya, Gemma Humet, Las Migas, Micky Núñez, Lax’n’Busto, Miquel Abras, Dr. Prats, Jofre Bardagí, Beth, Elena Gadel, Santi Balmes, i els actors Rosa Andreu i Joan Pera.

“De la foscor a la llum s’ha emès íntegrament per TV3, així com per les xarxes socials del Govern per tal d’evitar les aglomeracions i davant la dificultat de garantir la distància de seguretat, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

 

Informació sobre el desenvolupament de l’acte i fitxa artística

2  

Imatges

El cap de l'Executiu ha encapçalat l'homenatge a les víctimes de la Covid-19 (autor: Jordi Bedmar)

El cap de l'Executiu ha encapçalat l'homenatge a les víctimes de la Covid-19 (autor: Jordi Bedmar) 86

L'acte ha comptat amb l'assistència de tot del Govern (autor: Jordi Bedmar)

L'acte ha comptat amb l'assistència de tot del Govern (autor: Jordi Bedmar) 160