• El titular d’Educació ho ha assegurat aquest migdia durant una visita territorial a les poblacions de Balenyà i Muntanyola
  • El conseller ha signat amb cadascun dels ajuntaments un conveni per impulsar una obra educativa
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí les poblacions de Balenyà i Muntanyola, a Osona, on ha assegurat en declaracions als mitjans de comunicació que “farem una aposta d'escoles segures, obertes i comunitàries amb els ajuntaments”. El conseller ha signat amb cadascun dels ajuntaments un conveni per impulsar una obra educativa. Han acompanyat el conseller la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, i la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Dolors Colell.
El conseller d’Educació ha manifestat que, “en el cas de Balenyà, es tracta de la part de secundària del nou institut escola Carles Capdevila i, en el cas de Muntanyola, es tracta d’una escola absolutament nova, amb la voluntat de l’Ajuntament de centralitzar en una part del municipi dues infraestructures educatives culturals i esportives”. En aquest sentit, ha agraït als dos ajuntaments el seu “esforç i col·laboració, i a més és una demostració molt clara que l’educació és un servei públic comunitari del qual tots en som corresponsables”. “El Departament és el màxim responsable de l’estat o de la planificació de les infraestructures, que no pot fer ni d’esquenes als ajuntaments ni sense la seva col·laboració”, ha afegit.
Visita Ajuntament de Balanyà
La visita territorial ha començat a l’Ajuntament de Balenyà, on Bargalló ha estat rebut per l’alcalde, Carles Valls, amb qui ha mantingut una trobada. Després, el conseller i l’alcalde han signat un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Balenyà per a l’execució de les obres de nova construcció de la part de secundària de l’Institut-escola Carles Capdevila de la localitat.
A continuació, el titular d’Educació s’ha traslladat a Muntanyola. Primer ha estat rebut per l’alcalde Carles Morera a l’Ajuntament, amb qui també ha mantingut una reunió. El conseller i l’alcalde han signat un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament per a les obres de nova construcció de l’escola d’aquest municipi.
Posteriorment, Josep Bargalló ha estat a l’Escola Muntanyola, on ha realitzat una breu trobada amb l’equip directiu del centre i ha fet un recorregut per les seves instal·lacions. En acabar, la comitiva ha visitat els terrenys on es construirà la nova escola.
Visita terrenys Escola de Muntanyola
10 de juliol de 2020