Imatge dels consellers Vergés, Buch i Núria Marín en roda de premsa el 14 de juliol de 2020. (Horitzontal)

El Govern aprova mesures especials per contenir el brot de la COVID-19 als barris de La Torrassa, La Florida i Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat

query_builder   14 juliol 2020 20:40

event_note Nota de premsa

El Govern aprova mesures especials per contenir el brot de la COVID-19 als barris de La Torrassa, La Florida i Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat

 • A partir de les 00.00 d’avui, 15 de juliol, es recomana que la població romangui en el seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d’ús públic d’aquests barris

La consellera de Salut, Alba Vergés, acompanyada del conseller d’Interior, Miquel Buch, i de l’alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha anunciat aquesta tarda mesures especials per contenir el brot de la COVID-19 als barris de La Torrassa, La Florida i Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat. Vergés ha justificat les mesures que es posaran en marxa per l’increment significatiu de casos que hi ha hagut els últims dies en aquests tres barris de L’Hospitalet. En aquest sentit, ha explicat que hi ha 300 casos actius a la ciutat, amb una concentració important en aquests tres barris i amb unes franges d’edat de gent jove. La consellera n’ha desgranat les xifres:

 

L’Hospitalet de Llobregat 4- La Torrassa: 18 casos, la primera setmana i 62 casos, la segona.

L’Hospitalet Llobregat 7 - Florida Nord: 11 casos la primera setmana i 37 la segona.

L’Hospitalet Llobregat 8 - Florida Sud: 7, la primera setmana i 27, la segona

ABS de l’Hospitalet 3- Collblanc: 8 casos, la primera setmana i 36 casos, la segona.

 

 

La consellera ha explicat que a partir de les 00.00 del 15 de juliol i durant 15 dies, es recomana que la població romangui en el seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d’ús públic.

“Fem una recomanació molt ferma a la ciutadania: que només surti de casa per anar a treballar, cuidar persones vulnerables o activitats imprescindibles, com comprar o anar als bancs”. “Estem demanant un esforç en una època d’estiu, que costa potser encara més, però és un esforç important de protecció col·lectiva” ha insistit la consellera.

La resolució aprovada avui recomana que la sortida del domicili es faci solament en els casos següents:

 1. Per a l'assistència al lloc de treball quan no es pugui dur a terme en la modalitat de teletreball.
 2. Per assistir als centres, serveis i establiments sanitaris.
 3. Per assistir i tenir cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.
 4. Per desplaçar-se a entitats financeres i d'assegurances i d'altres serveis.
 5. Per accedir als establiments comercials minoristes d'alimentació, begudes i matèries primeres.
 6. Per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs, els quals han de complir les mesures de protecció i de seguretat establertes per les autoritats competents.
 7. Per fer trobades i activitats del lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual a què es fa referència en el paràgraf següent.
 8. Per realitzar actuacions requerides o urgents davant dels òrgans públics, judicials o notarials.
 9. Per renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.
 10. Per dur a terme mudances domèstiques o professionals.
 11. Per atendre els horts familiars d'autoconsum.
 12. Per exàmens o proves oficials inajornables.
 13. Per causa de força major o situació de necessitat.

Els contactes s’han de limitar, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual.

La resolució també inclou mesures concretes pels centres de treball, les empreses de serveis i comerç minorista i altres equipaments. Així per exemple, pel que fa als centres de treball, aquests han d’adoptar mesures de neteja i desinfecció adequades així com garantir la ventilació dels espais i edificis. També hauran de garantir  el manteniment de la distància de seguretat interpersonal mínima. 

Pel que fa a les empreses de serveis i comerç minorista, les empreses no podran oferir serveis que impliquin un contacte personal proper, tret que sigui un servei essencial, emergència o una situació crítica.

La resolució també prohibeix les trobades i/o reunions de més de 10 persones tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic. Aquesta prohibició inclou casaments, serveis religiosos, celebracions, cerimònies fúnebres i la pràctica esportiva en les condicions indicades. No es consideren incloses en aquesta prohibició les activitats laborals ni els mitjans de transport públic.

D’altra banda, la resolució també suspèn l’obertura al públic d’equipaments culturals com ara arxius i establiments on es fan espectacles públics, com teatres, cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs d’atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives, com gimnasos, i dels locals i establiments d’oci nocturn, com ara sales de festa i discoteques, i qualsevol altre que impliqui un interacció d’un nombre important de persones que pertanyen a grups de convivència diferents, per l‘increment del risc de transmissió comunitària. Les biblioteques i els museus romandran oberts.

D’altra banda, es prohibeixen totes les activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives, esportives i d’oci nocturn, extraordinàries o de caràcter temporal.

En les activitats d’hostaleria i restauració es limita l’aforament a l’interior dels establiments al 50% de l’autoritzat i el consum s’ha de realitzar sempre en taula. A les terrasses l’aforament serà el resultant d’aplicar una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. Sempre que sigui possible, s’han d’utilitzar preferiblement servei a domicilis i comandes per emportar.

Es mantenen les activitats de casals i colònies d’estiu, les quals han de complir el pla sectorial del PROCICAT especialment pel que fa referència als grups estables de convivència i a les altres mesures de prevenció i protecció de la salut.

La resolució també assenyala que correspon a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures d’aquesta Resolució.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined