Móra la Nova

El conseller d'Educació visita els terrenys on es faran les obres d'ampliació de l'Institut de Roquetes i de l'Institut Escola 3 d'abril de Móra la Nova

query_builder   23 juliol 2020 13:37

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació visita els terrenys on es faran les obres d'ampliació de l'Institut de Roquetes i de l'Institut Escola 3 d'abril de Móra la Nova

  • També ha visitat les noves instal·lacions de l’Escola Lluís Viñas i Viñoles de Móra d’Ebre
Institut Roquetes

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat  les Terres de l’Ebre per conèixer els terrenys on s’ubicaran les dues obres d’ampliació que es faran a l'Institut de Roquetes i a l’Institut Escola 3 d'abril de Móra la Nova, aprovades dimarts pel Govern després de la modificació del Pla Econòmic i Financer d’Inversions (PEF) del Departament d’Educació. Bargalló. També ha visitat les noves instal·lacions de l’Escola Lluís Viñas i Viñoles de Móra d’Ebre. Ho ha fet acompanyat de la directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló.

 

Josep Bargalló ha explicat en declaracions als mitjans, després de visitar els terrenys on s’edificarà l’ampliació de l’Institut de Roquetes, que aquesta actuació permetrà que “els serveis de formació professional que ara s’ofereixen fora del centre es puguin oferir al centre i siguin uns serveis moderns”. En aquest sentit, ha destacat que, “a més, l’oferta d’FP d’imatge personal i perruqueria és una oferta que va més enllà del municipi, és una oferta comarcal i regional”. Ha afegit que la inversió que es farà serà de prop de dos milions d’euros en un solar cedit per l’Ajuntament, fet que “permetrà fer la inversió seguint criteris de l’Ajuntament i de la comunitat educativa, tenint una oferta única en un mateix edifici i una oferta de qualitat”.

 

El titular d’Educació també ha assegurat que l’ampliació de l’Institut de Roquetes es podrà dur a terme de manera ràpida perquè, “tal com està ubicat el centre, ens permet fer la construcció durant el curs escolar de l’any vinent”. Sobre el curs 2020-2021 ha destacat que “serà especial per les mesures sanitàries però també serà un curs important perquè demostrarem que l’educació és un servei públic i que és un servei públic essencial i de servei a la comunitat, no només a l’alumnat”. “Això demostra a tota al societat que l’esforç pressupostari té un retorn en aquest servei públic que oferirem al setembre a tothom, amb molt d’esforç de professorat i equips directius, i amb molt d’èxit; al setembre tindrem les escoles segures i obertes”, ha dit.

Móra la Nova

Institut Escola 3 d'abril de Móra la Nova

 

El conseller d’Educació també ha fet declaracions als mitjans durant la visita de les obres d’ampliació que es realitzaran a l’Institut Escola 3 d'abril de Móra la Nova, després de mantenir una reunió amb l’Ajuntament i amb la direcció del centre. Bargalló ha remarcat que les obres del PEC aprovades dimarts passat, “són 17 noves construccions molt necessàries i molt urgents” i que “una de les més importants és l’institut escola de Móra la Nova, un centre que té 10 anys i que va néixer a partir de l‘escola”. Ha afegit que “té una evident manca d’espais i un projecte educatiu molt potent”.

 

Bargalló ha subratllat que “amb la cessió dels terrenys de l’Ajuntament i l’aprovació de gairebé 5M€ per construir el nou edifici, en el qual col·labora l’Ajuntament, donem un pas molt important en les infraestructures educatives de la comarca i també del municipi, perquè tindrà un institut escola de nova generació”. El conseller ha afirmat que en aquesta obra es podran aplicar els nous criteris pedagògics de la construcció com, per exemple, construir des d’una perspectiva de gènere. “Estem absolutament satisfets d’haver aconseguit els diners per fer aquest pas enfavant en la infraestructura educativa de les Terres de l’Ebre”, ha conclòs.

Móra d'Ebre

Finalment, el Josep Bargalló a les 13h ha visitat l’Escola Lluís Viñas i Viñoles, on s’ha trobat amb l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, amb qui ha fet un recorregut pel centre per conèixer-ne les noves instal·lacions.

 

 

23 de juliol de 2020

3  

Imatges

Intitut escola Móra la Nova

Intitut escola Móra la Nova 374

Institut Roquetes

Institut Roquetes 279

Escola Móra d'Ebre

Escola Móra d'Ebre 250

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined