Palau d'Anglesola

El conseller d'Educació visita els terrenys on es faran les noves construccions de les escoles Arnau Berenguer al Palau d'Anglesola i L'Àlber a Albesa

query_builder   24 juliol 2020 13:11

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació visita els terrenys on es faran les noves construccions de les escoles Arnau Berenguer al Palau d'Anglesola i L'Àlber a Albesa

  •  Josep Bargalló, al Palau d’Anglesola, ha manifestat davant dels mitjans de comunicació que l’ampliació permetrà “tenir tota l’escola situada en un únic recinte, que era una reivindicació del Palau de fa molts anys”
  • A Albesa, el conseller ha destacat també que “la construcció de l’escola era una reivindicació històrica”
Ajuntament Palau

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visita aquest matí les comarques de Lleida per conèixer els terrenys on es construiran l’ampliació de l’Escola Arnau Berenguer al Palau d’Anglesola i el nou edifici de l’Escola L'Àlber a Albesa, aquesta darrera aprovada dimarts pel Govern després de la modificació del Pla Econòmic i Financer d’Inversions del Departament d’Educació. Han acompanyat el conseller el director general de Centres Públics i president del Consorci d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray i el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega.

 

La primera visita del conseller ha estat a l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, on l’ha rebut el seu alcalde, Francesc Balcells, amb qui ha mantingut una trobada. Seguidament el conseller i l’alcalde han signat un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament per a l’execució de les obres d’ampliació de l’Escola Arnau Berenguer d’una línia d’aquest municipi. Després la comitiva s’ha traslladat a l’escola per conèixer els terrenys on es construirà el nou edifici.

Escola Palau

Josep Bargalló ha destacat en declaracions als mitjans de comunicació que aquest conveni permetrà “tenir tota l’escola situada en un únic recinte, que era una reivindicació del Palau de fa molts anys, que té molt a veure amb la millora del procés d’aprenentatge i amb la millora de l’educació”. En aquest sentit, el conseller ha dit que “l’escola té un projecte educatiu potent” i que, amb “el projecte d’ampliació de l’escola, donem un pas endavant per millorar l’oferta educativa al Palau, gràcies a la col·laboració estreta amb l’Ajuntament”.

 

El titular d’Educació ha explicat que “és una inversió de dos milions d’euros, que compta amb una aportació de 400.000 euros per part del consistori, que ajudarà a impulsar i reorganitzar aquest espai de servei públic i a tancar l’oferta educativa del Palau amb totes les condicions estructurals que el municipi es mereix”. Ha afegit que “el calendari està en mans de la comunitat educativa, que ha d’ajudar a  definir el projecte, i de l’Ajuntament que farà els primers passos administratius”, però ha assegurat que el procés constructiu l’any vinent ja estarà en marxa.

 

Durant la seva intervenció, Josep Bargalló ha posat de manifest que, malgrat la situació d’emergència educativa en la que ens trobem, “el dèficits estructurals del nostre sistema també existeixen i els hem de respondre”. “Així com altres vegades les crisis han comportat una pèrdua de servei públic, ja hem après que la única manera de respondre a la crisis és la contrària: és el servei públic que ha de ser el motor de la recuperació i aquest motor és també el servei educatiu”, ha subratllat.

Albesa

Escola l’Àlber d’Albesa

 

Al migdia el titular d’Educació ha estat al Centre Cívic Vitorina Vila Badia d’Albesa, on ha tingut una trobada amb la seva alcaldessa, Eugènia Puig-Gròs. A continuació, el conseller ha visitat els terrenys on s’edificarà l’Escola L'Àlber. En aquest sentit, ha manifestat durant la visita al municipi que “la construcció de l’escola era una reivindicació històrica, que dimarts el Govern va aprovar” i que “hem de fer esforços per solucionar les urgències però també els dèficits històrics”.

 

Josep Bargalló ha exposat que “una escola és un lloc on treballen mestres i aprenen alumnes, però és molt més que tot això, de fet és l’eina que té la comunitat per tirar endavant, és un lloc d’instrucció, culturització, socialització, de desenvolupament de les emocions, de coneixement de sentiments i, en un municipi de les dimensions d’Albesa, és el pal del municipi”. El conseller ha subratllat que “hem apostat per construir escoles noves en aquest moment, malgrat la crisi i el moment dur de la pandèmia”.

 

 

24 de juliol de 2020

3  

Imatges

Ampliació Palau d'Anglesola

Ampliació Palau d'Anglesola 234

Ajuntament Palau d'Anglesola

Ajuntament Palau d'Anglesola 75

Terrenys Albesa

Terrenys Albesa 482

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined