Julio Diaz

El Govern flexibilitza les mesures restrictives a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per la Covid-19

query_builder   29 juliol 2020 20:00

event_note Nota de premsa

El Govern flexibilitza les mesures restrictives a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per la Covid-19

  • La nova resolució aprovada avui pel PROCICAT permet el 50% de l’aforament en l’activitat comercial, cultural, lúdica i esportiva i amplia fins a un terç l’aforament en actes de culte religiós
  • Consellera Budó: “flexibilitzar no vol dir que ens puguem relaxar ni abaixar la guàrdia. Mentre que no hi hagi una vacuna que actuï de barrera contra aquest virus la vacuna que tenim són la distància, la higiene de mans i la mascareta i ho són també les restriccions de mobilitat”
  • El PROCICAT també ha ampliat aquesta tarda les restriccions de l’àrea metropolitana als municipis de Castelldefels i Gavà i ha afegit Sant Feliu del Llobregat als 13 municipis que ja tenen restriccions per frenar la propagació del coronavirus

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquesta tarda que el PROCICAT ha aprovat una sèrie de mesures per flexibilitzar l’activitat comercial, cultural, lúdica i esportiva al 50% de la capacitat màxima dels establiments sempre seguint totes les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’Actuació del PROCICAT. En el cas de les biblioteques, arxius, museus i monuments romandran oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT. Respecte als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres el PROCICAT ha aprovat flexibilitzar l’assistència al 33% del seu aforament.

Per tant, es podran dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, o a l’aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics sempre garantint el 50% de la seva capacitat. La realització d’activitats lúdiques i esportives, com ara  l’obertura piscines descobertes, parcs d'atraccions i parcs infantils i gimnasos i instal·lacions esportives, també es podran dur a terme sempre que es garanteixi no superar el 50% del seu aforament i complint les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

La portaveu del Govern ha anunciat també aquesta tarda que el PROCICAT ha ampliat les mesures especials per contenir el coronavirus als municipis de Castelldefels i Gavà. Aquesta nova ordre, que tindrà vigència a partir de la publicació al DOGC, també incorpora al municipi de Sant Feliu del Llobregat als 13 municipis de la corona de l’Àrea Metropolitana on ja s’han aplicat restriccions per frenar els contagis de la covid-19.

Pel que a les reunions  i trobades de caràcter social, la consellera Budó ha anunciat que es manté i se segueix prohibint les reunions i trobades de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com públic. En aquest sentit la portaveu del Govern ha recordat que “en les trobades socials és justament on hi ha el relaxament i és on es produeixen el major nombre de contagis per això s’han de reduir els contactes socials al màxim, ja que voldrà dir reduir el nombre de contagis”.

Per això la consellera Budó ha fet una crida a la ciutadania, ja que “flexibilitzar no vol dir que ens puguem relaxar ni abaixar la guàrdia. Mentre que no hi hagi una vacuna que actuï de barrera contra aquest virus la vacuna que tenim són la distància, la higiene de mans i la mascareta i ho són també les restriccions de mobilitat”.

Pel que fa als desplaçaments la nova resolució segueix recomanant a la població que romangui en el seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva com l’ús de mascareta obligatòria, mantenir distància de seguretat i la higiene de mans per frenar l’expansió del coronavirus.

Respecte les mesures prevenció i higiene en els centres treball, la nova ordre també inclou que des dels centres de treball s’han de facilitar a les persones treballadores la flexibilitat horària necessària per evitar que hagin de fer servir el transport públic en hora punta. Entre altres mesures els centres de treball el PROCICAT insisteix l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en l’entorn laboral, l’adopció de mesures de neteja i desinfecció dels centres de treball i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones en el centre.

Aquesta nova resolució també regula les activitats a empreses de servei i comerç minorista que es podran continuar duent a terme però sense superar el 50% de l’aforament del local i en la mesura que sigui possible, mitjançant cita prèvia, comandes telefòniques o en línia.

El PROCICAT també ha autoritzat que en les activitats d'hostaleria i restauració es limiti l'aforament a l'interior dels establiments al 50% i que en el cas de les terrasses l’aforament sigui el resultat d’aplicar una distància de 2 metres entre taules o grups de taules i que l’horari de tancament dels locals sigui a les 24. 00h. En establiments hotelers l’aforament dels espais comuns es flexibilitza al 50% i des del PROCICAT també se segueix recomanant  utilitzar preferiblement el servei a domicili i comandes per emportar.

La consellera Budó ha acabat la seva intervenció anunciat que es mantenen les activitats de casals i colònies d'estiu. Aquestes activitats hauran de complir els ”Criteris generals per a l’organització de les activitats de lleure educatiu estiu 2020, i els protocols específics” del pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT, especialment el que fa referència als grups estables de convivència i a les altres mesures de prevenció i protecció de la salut.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined