• És un element patrimonial molt rellevant per a la història de l’associacionisme a Catalunya de finals del segle XX

 

  • Té més de 31 metres lineals de documentació textual, imatges, vídeos, cartells i dibuixos, a més de 621 imatges, 470 cassetes, 348 CD,11 DVD, 24 vídeos VHS, 51 cartells, 12 transparències, 9 dibuixos i 7 disquets

 

  • La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya és una organització sense ànims de lucre del moviment veïnal, que coordina 461 associacions locals i 23 federacions, que a través dels seus projectes, campanyes i serveis, treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes dels barris de Catalunya



El Departament de Cultura i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya han signat la cessió de comodat del fons documental de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)  a la Generalitat de Catalunya. La documentació va ingressar a l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) a la primavera de 2019, moment en què va iniciar el seu tractament arxivístic per poder-lo obrir ara a la consulta pública. Aquest fons documental constitueix un testimoni insubstituïble de referència en l’acció per a la millora de la qualitat de vida de les persones i de la convivència als barris i pobles de Catalunya. Es tracta d’un element patrimonial molt rellevant per a la història de l’associacionisme a Catalunya de finals del segle XX.

  • El fons documental ingressat conté la documentació generada i rebuda per la CONFAVC en el desenvolupament de les seves activitats pròpies.
  • S’inclouen documents sobre la seva administració general i organització, estatuts, llibres d’actes de les juntes directives, ponències d’assemblees generals, plans estratègics, estructuració interna i metodologies de treball. Altres materials inclosos són els referents a campanyes i comissions de treball, informes, memòries anuals, estudis, estadístiques generals, legislació, acords, convenis i participació en litigis.
  • Altre documentació són els expedients del personal de l’associació, la dotació de recursos humans, els inventaris, balanços, gestió del pressupost, subvencions, préstecs, llibres de comptabilitat, facturació i dossiers de proveïdors.
  • El fons també recull un gran volum de publicacions de diferents associacions de Catalunya i dossiers temàtics que apleguen gran quantitat d’informació territorial i sectorial..