Salut farà un cribratge massiu amb PCR en diferents barris de Reus per detectar positius asimptomàtics de COVID

Salut farà un cribratge massiu amb PCR en diferents barris de Reus per detectar positius asimptomàtics de COVID

query_builder   19 agost 2020 16:36

event_note Nota de premsa

Salut farà un cribratge massiu amb PCR en diferents barris de Reus per detectar positius asimptomàtics de COVID

  • Les proves es faran al CAP Sant Pere per als veïns del barri de la Sardana i a l’Hospital Sant Joan de Reus per als dels barris de la Pastoreta i Monestir
  • La població diana seran persones d’entre 20 i 50 anys i la recollida de mostres es farà el divendres, el dissabte i el dilluns (21, 22 i 24 d’agost) depenent de la zona

Salut realitzarà cribratges massius amb proves PCR a tres barris de Reus, la Sardana (ABS Reus I i II), la Pastoreta i Monestir (ABS Reus V). La població diana per a aquests cribratges seran les persones residents en aquests barris d’entre 20 i 50 anys. Els cribratges començaran el divendres 21 d’agost per continuar fent-los el dissabte 22 i el dilluns 24.

Al CAP Sant Pere s’hi instal·laran diferents mòduls exteriors per tal de realitzar la recollida de mostres als residents al barri de la Sardana. A l’Hospital Sant Joan de Reus es realitzaran les proves als residents dels barris de la Pastoreta i Monestir.

Salut vol realitzar en aquests dies 1.000 proves diàries per tal de tenir testades 3.000 persones un cop finalitzat el cribratge.

Els residents del barri de la Sardana es podran dirigir al CAP Sant Pere el divendres 21 i el dissabte 22 de les 8.00 hores a les 20.00 hores.

Els veïns del barri Monestir es poden dirigir a l’Hospital Sant Joan de Reus el divendres 21 i el dissabte 22 de les 8.00 hores a les 20.00 hores

Els veïns del barri de la Pastoreta es poden dirigir a l’Hospital Sant Joan de Reus el dissabte 22 i el dilluns 24 de les 8.00 hores a les 20.00 hores

A més dels cribratges massius que realitza el Departament de Salut amb la col·laboració dels proveïdors de la ciutat, l’ICS Camp de Tarragona i l’Hospital Sant Joan de Reus, s’ha incrementat l’acció comunitària amb agents cívics, Protecció Civil i Guàrdia Urbana per part de l’Ajuntament de Reus.

A la Regió Sanitària Camp de Tarragona, l’índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) es troba en 139,07 amb un risc alt, pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, l’Rt se situa en 1,76. En la darrera setmana hi ha hagut 334 casos positius de coronavirus a la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

Pel que fa a Reus l’índex de creixement potencial o risc de rebrot (EPG) es troba en 390,51 amb un risc alt, pel que fa a la velocitat de reproducció de la malaltia, l’Rt se situa en 2,44. En la darrera setmana a Reus 133 casos positius de coronavirus a la Regió Sanitària Camp de Tarragona.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined