foto
  • És una nova iniciativa per continuar fent créixer els artistes en el mercat internacional de la música malgrat les restriccions de mobilitat i les mesures derivades de la pandèmia de la Covid-19
  • Catalan Music, la marca d’internacionalització de l’Institut Català de les Empreses Culturals en col·laboració amb el Mercat de Música Viva de Vic, hi participa juntament amb 13 oficines d’exportació de música d’arreu del món per crear noves possibilitats d’intercanvi de talent
  • Anna Andreu, Las Migas i Matthew McDaid representen l’escena musical catalana en el programa

Catorze entitats d’arreu del món dedicades a la internacionalització de la música presenten Global Music Match, una nova iniciativa per continuar fent créixer els artistes en el mercat internacional de la música malgrat les restriccions de mobilitat i les mesures derivades de la pandèmia de la Covid-19. Catalan Music, la marca d’internacionalització de l’Institut Català de les Empreses Culturals, hi participa impulsant la música feta a Catalunya juntament amb Sounds Australia, Showcase Scoltland Expo i Canada East Coast Music Association (ECMA), líders del projecte, i onze altres organismes d’arreu del món dedicats a l’exportació de la música i els esdeveniments de showcases.

Catalan Music, en col·laboració amb el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), impulsarà en aquesta primera edició de Global Music Match tres formacions catalanes: Anna Andreu, Las Migas i Matthew McDaid. Els tres projectes formen part de la programació del MMVV 2020 i presenten creacions emmarcades en els gèneres de la música acústica, folk, world music, tradicional i/o d’arrel, el focus d’enguany de Global Music Match.

Entre el 31 d’agost i l’11 d’octubre, cada formació en presentarà setmanalment una altra d’un país diferent interactuant a través de les xarxes socials i d’aquesta manera en faran promoció entre els seus fans i seguidors. Anna Andreu, Las Migas i Matthew McDaid representaran l’escena musical catalana en el programa i viuran aquesta experiència virtual compartint viatge amb cinc altres formacions d’arreu del món per donar-se a conèixer als altres països. L’intercanvi serà recíproc entre els participants propiciant que els artistes es donin a conèixer a nous públics internacionals.

La iniciativa sorgeix com a resposta a la impossibilitat de fer gires internacionals en motiu de la Covid-19. Conscients que obrir-se camí en un nou mercat és tot un repte, aquest programa busca arribar a nous fans i preparar el terreny per a futures gires internacionals. Fent ús de les eines digitals a l’abast, com Facebook, Instagram o Twitter, es treballarà per incrementar les connexions i l’exposició dels artistes en el seu camí cap a la internacionalització a territoris com Austràlia, Canadà, Taiwan, els països nòrdics, o el Regne Unit, entre d’altres.

Global Music Match també donarà suport als artistes perquè millorin les seves habilitats comunicatives a les xarxes socials, així com encoratjarà les col·laboracions connectant els musics d’arreu del món.

Global Music Match compta amb el suport de les següents organitzacions: Catalan Music - ICEC (Catalunya), ECMA (Canadà), English Folk Expo (Regne Unit), FOCUS Wales (Irlanda) Showcase Scotland Expo (Escòcia), Folk Alliance International (Estats Units), Iceland Music (Islàndia), LUCfest Taiwan (Xina), Music Estonia (Estònia), Music Finland (Finlàndia), Music Norway (Noruega), Puglia Sounds (Itàlia), Sounds Australia (Austràlia) i Spectacle vivant Bretagne (Bretanya).

Tots els continguts generats es podran seguir a través del hashtag #GlobalMusicMatch i globalmusicmatch.com

 

La internacionalització del sector de la música

Des de l’Àrea de Mercats de l’ICEC, i amb la seva marca d'internacionalització Catalan Arts, es continua treballant per facilitar eines, recursos, assessorament i informació de primera mà des de les nostres oficines a Barcelona i a l’exterior –Berlín, Brussel·les, Londres i París-- i s’incorporen noves iniciatives en format digital o híbrides, com aquesta, per seguir teixint una xarxa de relacions internacionals que més endavant obrin portes a contractacions internacionals.

A mes a més, enguany l'ICEC ha revisat i modificat amb mirada Covid-19 les línies d'ajuts a projectes d'internacionalització, les quals al 2019 van facilitar que les empreses catalanes de música duguessin a terme 162 accions professionals arreu del món. 

 

 

3  

Imatges

Las Migas

Las Migas 242

Anna Andreu x Silvia Pocj

Anna Andreu x Silvia Pocj 1544

Matthew_McDaid

Matthew_McDaid 283