La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) tanca el centre d’acollida per a menors migrats sols del Masnou (Maresme). Concretament, ha estat ubicat durant gairebé dos anys a l’alberg Josep Batista i Roca, conegut també com a centre Balquer, un equipament que pertany a l’Agència Catalana de Joventut. Per tant, l’edifici recuperarà la seva funció com a allotjament turístic.

El tancament com a centre de menors s’ha estat fent de forma esglaonada. Des del mes de juny s’han estat traslladant joves tutelats, fins a aquest dijous, quan n’han marxat els darrers. I s’emmarca en l’estratègia de la DGAIA d’obrir recursos més petits (en molts casos, pisos), que permetin i fomentin una major autonomia dels adolescents i joves, i distribuïts per tot el territori català.

Durant aquests dos anys s’han creat taules de treball, a nivell institucional, i d’acollida, amb representació d’entitats, que han treballat en diferents programes per a la integració d’aquests adolescents i joves al municipi en diferents àmbits (formatiu, laboral, relacional...). A més, a finals de novembre de l’any passat, es van contractar dos dinamitzadors cívics. Aquesta va ser una de les mesures del pla de suport específic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per a municipis que acullen joves immigrants, amb l’objectiu de fer xarxa al municipi i millorar-ne l’acollida i la inclusió.

La DGAIA i el Departament volen expressar el seu agraïment a l’Ajuntament, als veïns i veïnes, i a les persones mentores i voluntàries per la seva col·laboració durant tot aquest temps per acollir els nois al municipi i fer del Masnou un espai d’inclusió i convivència.