Visita Lleida

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, visita Agramunt i Balaguer per conèixer nous projectes constructius

query_builder   4 setembre 2020 15:21

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, visita Agramunt i Balaguer per conèixer nous projectes constructius

  • El titular d’Educació ha visitat les obres de l’Institut Ribera de Sió d’Agramunt, on ha confirmat que enguany s’hi posa en marxa “el cicle formatiu vinculat amb el món de la torroneria”
  • A Balaguer, ha acordat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament del municipi per a la construcció de la segona fase de l’Escola Mont-Roig
Visita a Agramunt

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat avui les poblacions d’Agramunt i Balaguer. El titular d’Educació a Agramunt ha explicat als mitjans de comunicació que ha visitat les obres de l’Institut Ribera, on enguany s’hi posa en marxa “el cicle formatiu vinculat amb el món de la torroneria”. A Balaguer, ha acordat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament per a la construcció de la segona fase de l’Escola Mont-Roig del municipi. Ho ha fet acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega, i, a Balaguer, del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré.

 

El conseller Bargalló ha estat rebut per l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, a l’Institut Ribera de Sió, amb qui ha mantingut una trobada amb l’equip directiu del centre i ha visitat les obres que s’estan realitzant al centre. Bargalló ha manifestat que aquesta visita és per a comprovar el compliment de dos compromisos que va contreure en la primera visita com a conseller: “El primer invertir en la millora i adequació de l’Institut, que té més de 40 anys i que, tot i que es va construir de manera sòlida, necessita unes obres més a fons, i el segon, confirmar que enguany obrim el cicle relacionat amb la torroneria”.

 

El titular d’Educació ha destacat que “és una oferta educativa de qualitat necessària pel territori i que millorarà el teixit productiu al voltant del torró i de la pastisseria”. Ha afegit que “millorarà l’emprenedoria perquè els estudiants surten dotats per poder tirar endavant propostes pròpies”. També ha marcat que “és un èxit tirar endavant aquesta proposta normativa, que tindrà un futur immediat i que marca una voluntat del Departament de què l’FP ha de ser molt especialitzada, molt lligada al teixit productiu del territori i molt lligada a dotar als joves d’una capacitat d’inserció laboral i d’una capacitat de promoció pròpia d’emprenedoria”.

Visita Balaguer

A Balaguer, el conseller d’Educació ha visitat primer l’Ajuntament, on l’ha rebut el seu alcalde, Jordi Ignasi Vidal, amb qui ha mantingut una reunió “per parlar de com tenim el sistema educatiu a la ciutat, de com podem millorar-lo, quines actuacions calen, i hem parlat també de l’inici de curs que no serà normal perquè no estem en una situació normal”, ha explicat Bargalló als mitjans de comunicació. Ha concretat que es tracta d’un “projecte educatiu de ciutat, nou i engrescador, que ha d’assumir i potenciar el Departament i ha de liderar l’Ajuntament”.

 

Després Bargalló s’ha traslladat a l’Escola Mont-Roig del municipi, on ha acordat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament sobre la construcció de la segona fase del centre. Tal com ha exposat, “l’Escola Mont-Roig té un projecte educatiu molt potent i que fa anys que té una part de l’escola en mòduls prefabricats, i és el moment de fer el salt i que tingui també la segona fase construïda i s’adeqüi al projecte educatiu que té”. En aquest sentit, ha agraït la predisposició de l’Ajuntament i ha avançat que la previsió és que “com a molt tard volem que el tercer trimestre estigui clar quin tipus de construcció es vol i que a inicis de l’any vinent puguem començar la licitació per a què l’edifici sigui una realitat”.

 

 

 

4 de setembre de 2020

2  

Imatges

Visita Balaguer

Visita Balaguer 220

Visita Agramunt

Visita Agramunt 352

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined