Reunió amb director i directores de Primària

President Torra: "És hora de tornar a l'escola i estem preparats per a fer-ho"

query_builder   7 setembre 2020 13:50

event_note Nota de premsa

President Torra: "És hora de tornar a l'escola i estem preparats per a fer-ho"

  • El cap de l’Executiu s’ha reunit telemàticament amb la Junta Central de directors i directores de Primària amb qui ha tractat sobre les mesures de seguretat preses de cara a l’inici de curs

 

 

Reunió amb directors i directores de Prima`ria
El president Torra durant la reunió, al Palau de la Generalitat. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquest migdia amb la Junta Central de directors i directores de Primària, amb la qual ha tractat sobre les mesures de seguretat que el Govern ha treballat de cara a l'inici del curs escolar. El cap de l’Executiu ha afirmat que “és hora de tornar a l’escola” perquè aquesta “continuï sent aquest gran ascensor social que és, aquest gran cohesionador i pilar troncal de la societat”, i ha assegurat que “estem preparats per tornar-hi” .

El cap del Govern ha posat èmfasi en què “l’escola és un servei essencial”, i ha lamentat l’error que suposa, ha dit, “no haver declarat la cultura i l’educació com a serveis essencials en aquest país”. “No ens pot tornar a passar”, ha declarat el president, perquè, ha subratllat, “totes dues són troncals en aquest país; és on ens ho juguem tot, el futur dels nostres joves”.

El president ha explicat també que insistirà davant el govern espanyol en què cal que els pares puguin disposar d’una prestació d’incapacitat temporal en cas que els seus fills hagin de fer quarantena en motiu de la Covid-19.

En el decurs de la reunió, en la qual també han participat els consellers d’Educació, Josep Bargalló; i de Salut, Alba Vergés, a més del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s’ha explicat als directors i directores que el Departament d’Educació farà un pla de formació sobre la Covid-19 i que el Departament de Salut durà a terme un Pla de cribatges massius a les escoles, que suposarà 500.000 tests, del 15 de setembre al 15 de novembre.

El president ha agraït també a la comunitat educativa “l’actitud exemplar”  que ha mantingut durant la pandèmia, “vetllant perquè els nens i joves poguessin tenir un ensenyament correcte enmig de les enormes dificultat que va viure el país”.

 

 

 

1  

Imatges

Foto reunió (1)

Foto reunió (1) 5538

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined