Presa possessió  consellera Cultura

President Torra: "Cal rescatar la cultura i situar-la al centre de les vides, perquè és un servei essencial"

query_builder   8 setembre 2020 14:21

event_note Nota de premsa

President Torra: "Cal rescatar la cultura i situar-la al centre de les vides, perquè és un servei essencial"

 

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat aquest migdia l’acte de presa de possessió de la nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa
Presa de possessió consellera de Cultura

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest migdia, en la presa de possessió de la nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, que “cal rescatar la cultura”, i s’ha compromès a “no deixar-la de banda” en la recuperació dels propers mesos. “Una  societat sense cultura esdevindria un autèntic monstre”, ha alertat el cap del Govern, i ha advocat per “situar la cultura al centre de les vides i, a la vegada, donar vida a la cultura”, perquè “és un servei essencial”.

El president ha recordat que el Govern “aspira” a aquesta essencialitat de la cultura i ,en el seu moment, ja va demanar “incloure les empreses culturals entre els serveis essencials per evitar el cessament complet de la seva activitat durant la primera onada de la pandèmia”. Per això, ha assegurat que l’Executiu “insistirà i persistirà” perquè sigui així.

Quim Torra ha destacat “el coneixement del sector i l’àmplia trajectòria” de la consellera Àngels Ponsa, i ha explicat que aquesta ha rebut l’encàrrec de fer possible aquesta essencialitat de la cultura, i que ho farà amb “tres grans objectius”: que “la cultura és i ha de continuar essent una eina de cohesió social”; que “cal fomentar la participació i el gaudi de la cultura a tot el país preservant l’equilibri territorial i la vitalitat de les comarques”, i que “ha de donar el suport que necessita l’ecosistema cultural i creatiu”.

El president ha agraït també a la consellera sortint Mariàngela Vilallonga “la feina feta, sovint amb discreció, la lleialtat al Govern i, sobretot, a la llengua i la cultura”, en un període que ha qualificat de “molt complicat”, ja fos “per la repressió les seves conseqüències”, com per “una crisi immensa en un sector especialment castigat per la pandèmia”.

 

L’acte de presa de possessió ha tingut lloc aquest migdia al Palau de la Generalitat, amb la presència del vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonés, i de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, així com la consellera de Cultura sortint, Mariàngela Vilallonga.

 

 

4  

Imatges

Presa possessió (1)

Presa possessió (1) 4689

Presa possessió (2)

Presa possessió (2) 4745

Presa possessió (3)

Presa possessió (3) 4231

Presa possessió (4)

Presa possessió (4) 4678

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined