Llibres en català

El Departament de Cultura amplia en un milió d'euros el fons perquè les biblioteques adquireixin novetats bibliogràfiques en català

query_builder   10 setembre 2020 17:12

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura amplia en un milió d'euros el fons perquè les biblioteques adquireixin novetats bibliogràfiques en català

  • Paral·lelament, 110 biblioteques participen en la 38a edició de la Setmana del Llibre en Català, on realitzaran compres de llibres per incorporar-los als seus catàlegs
Llibres en català

El Departament de Cultura ha aprovat una ampliació extraordinària d'un milió d’euros perquè les biblioteques públiques adquireixin novetats bibliogràfiques en català durant les propera setmanes. Aquests recursos es vehicularan mitjançant el programa del Sistema d'Adquisició Bibliotecària (SAB), que durant aquest any ja ha destinat 2,23 milions d’euros a aquest concepte. Així, el total que es destinarà aquest any suposa una inversió global de 3,23 milions d’euros per tal de donar suport al mercat editorial en català.

 D’altra banda, 110 biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya assisteixen a la Setmana del Llibre en Català, que se celebra al Moll de la Fusta de la ciutat de Barcelona, per adquirir-hi monografies. Enguany, augmenta un 7,84 % el nombre de biblioteques assistents, que disposen d’una aplicació per a mòbils que els permetrà realitzar compres fins a un màxim de 500 euros en llibres i d’altres documents exposats.

La presència de les biblioteques públiques a la Setmana és possible gràcies a la col·laboració entre el Departament de Cultura, que finança 90 biblioteques en el marc del programa de suport a les biblioteques públiques que impulsa el Servei de Biblioteques, la Diputació de Barcelona, a partir de l’aportació de la Gerència del Serveis de Biblioteques a 14 biblioteques i a un seguit de patrocinis privats, gràcies a la col·laboració de la Fundació Obra Social La Caixa,  Fundació Antigues Caixes Catalanes – BBVA (FACC-BBVA) i Transloan, a 6 biblioteques públiques més.

La suma d’aquestes aportacions institucionals i de mecenatge privat permetrà que les biblioteques públiques destinin un total de 55.000 euros a la compra de novetats que s’exposaran aquests dies a la Setmana del Llibre en Català.

El programa de suport a la presència de les biblioteques públiques a fires del llibre de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura permetrà que durant 2020 un total de 285 biblioteques realitzin compres en algunes de les 15 fires incloses al programa.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined