• Es dota aquest pla amb una inversió de 184,8 milions d’euros
  • Es repartiran un total de 300.000 ordinadors portàtils per als alumnes de 3r d’ESO fins a la postobligatòria, amb una inversió de 99,7 milions d’euros
  • Es facilitarà 110.000 paquets de connectivitat, amb  una inversió de 31’7 milions d’euros, per a l’alumnat vulnerable de totes les etapes

Pla d’educació digital de Catalunya

Es posa en marxa aquest curs el Pla d’educació digital de Catalunya, per tal de millorar la competència digital de l’alumnat, el professorat i els centres educatius, amb una inversió de 184,8 milions d’euros. 

Els principals objectius del projecte són:

  • La transformació digital de les escoles.
  • La dotació de dispositius per alumnat i professorat.
  • La dotació de connectivitat per l’alumnat vulnerable.
  • La creació d'una oficina tècnica per la coordinació del projecte.

També es preveu dotació d’equipaments informàtics per al professorat en cas de confinament, amb el repartiment de 85.000 dispositius entre els docents. I la instal·lació de xarxes LAN-WIFI a 1.230 centres educatius públics que no en disposen, que suposa una inversió total de 23’5 milions d’euros.

Pla de millora d’oportunitats educatives

El curs 2020-2021 també desplega el Pla de millora d’oportunitats educatives, adreçat als centres amb complexitat educativa, amb un finançament de 48.050.188 euros. La iniciativa inclou un total de 19 mesures per tal de reduir les barreres econòmiques en els centres, per fer acompanyament i suport a l’alumnat, i per acompanyar a les famílies.

El pla té la voluntat d’atenció especifica a l’alumnat més vulnerable dels centres de més complexitat educativa perquè puguin compensar les desigualtats educatives derivades de la Covid-19.

Entre les mesures més destacades, es destinen 5 milions d’euros a l’accés equitatiu en sortides i colònies escolars; 4,2 milions per a garantir el material escolar; s’assignen 4 milions a tallers d’estudi i suport escolar i 5,7 milions a l’alumnat amb necessitats educatives especials. També es reforça el personal d’atenció educativa amb 13,5 milions d’euros.