procicat

El Procicat aplicarà noves mesures a Vic i Manlleu per frenar els contagis de Covid-19

query_builder   30 setembre 2020 15:13

event_note Nota de premsa

El Procicat aplicarà noves mesures a Vic i Manlleu per frenar els contagis de Covid-19

  • També ha aprovat prorrogar quinze dies més les restriccions a Girona, Salt, Barcelona i àrea metropolitana i a determinats municipis de la Noguera

  • El Procicat acorda no prorrogar les mesures de la ciutat de Reus que acabaran a les 00.00 hores del 2 d’octubre

El Procicat, liderat pels departaments de Salut i d’Interior, ha aprovat mesures especials a Vic i Manlleu, a Osona, per reduir l’augment de contagis de Covid-19. Aquestes mesures entraran en vigor quan es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s’aplicaran durant 15 dies.

Es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Alhora, recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones, com al conjunt del país.

Pel que fa als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, aquests hauran de limitar l'assistència al 50% de l'aforament.

En l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’elimina el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. També es limita l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. L'horari de tancament d'aquests establiments serà a la 1:00 hores com a màxim. Sempre que sigui possible, s'haurà d'utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%. L'aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50 per cent, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.

Es prorroguen 15 dies més les mesures a diferents localitats

Paral·lelament, el Procicat ha decidit prorrogar quinze dies més les mesures a Girona, Salt, Barcelona i la primera corona de l’àrea metropolitana i a determinats municipis de la comarca de la Noguera, -que són les mateixes que les de Vic i Manlleu,- i que finalitzaven a les 00.00 hores de l’1 d’octubre.

En canvi, el Procicat ha decidit no allargar les mesures encara vigents a la ciutat de Reus i que finalitzaran a les 00.00 hores del 2 d’octubre.

Recordem també que el passat 23 de setembre, el PROCICAT va aprovar aplicar restriccions als municipis de la comarca de la Cerdanya amb una durada inicial de 15 dies.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined