• Té una dotació de 600.000 euros per als anys 2020-2021
  • Dona resposta al Pla d’accessibilitat i al Pla d’Impuls del Circ
Accessibilitat

El Departament de Cultura convoca una nova línia d’ajuts per a equipaments escènics i musicals per a la millora de les seves infraestructures per un import de 600.000 euros de caràcter biennal (2020-2021).

Una d’aquestes modalitats dels ajust és per a l'execució de petites obres d'infraestructura i per a l'adquisició de material inventariable destinat a la millora de l'accessibilitat en els equipaments. Hi poden optar les entitats titulars del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya (SPEEM).

Les altres modalitats són per a l’àmbit del circ. Una per a l'adquisició d'infraestructures desmuntables i l’altra per a material inventariable i la seva instal·lació. Se’n poden beneficiar entitats privades sense ànim de lucre.

Aquesta línia, impulsada per la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques dona suport econòmic al Pla d’Accessibilitat i al Pla d’Impuls del Circ amb diferents modalitats.

La intenció del Departament és poder obrir aquesta convocatòria anualment i així donar suport a les diverses necessitats d’infraestructures dels equipaments escènics i musicals catalans.

El període per presentar les sol·licituds ja és obert i finalitza el 21 d’octubre i es poden gestionar a través de l’extranet de les administracions catalanes (en cas que el sol·licitant sigui una administració pública o una entitat dependent o participada majoritàriament per aquesta) i del portal tràmits gencat, en la resta dels casos.

Pla d’Impuls del Circ
El Pla d’Impuls del Circ (2019-2022) és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). Consta d’onze mesures finançades pel Departament i amb aportacions específiques de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Hi col·laboren el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, l’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i el projecte Nilak, amb la participació de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya. L’objectiu principal del Pla és crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i més enllà de les nostres fronteres.